DFI AMD 790GX çipini mATX anakarta paketledi.

DFI son olarak duyurduğu LANParty JR serisi anakartlarında u-ATX modülünü kullanmıştı, Bu modelinde ise bir değişikliğe gitti ve mATX formunu kullandı.

LANParty JR 790GX-M2RS tipik LANParty tasarımına sahip. Koyu PCB üzerinde parlak renkli slotlar mevcut.

Bu kart DFI firmasının ilk 790GX bazlı anakartı ve SB750 gğney köprüsüne sahip. Bu sayede Phenom işlemciler daha yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olabilecekler. Hali hazırda Hybrid CrossFire ve CrossfireX desteği sunan kart bir çift PCI-X x16 slotuna sahip. Bir önceki modelde de olduğu gibi bu kartta da PCI-X slotları X8 olarak çalışacak sekilde tasarlanmış.

Ayrıca bir adet x1 PCI slotu ve bir adet PCI slotu da kartın PCBsinde yer bulmuş. Kartın arka kısmında sizi; 2 PS/2 slotu, 4 USB 2.0 portu, Gigabit ethernet, bir DVI portu ve 7.1 kanallı ses optik ve coaxial S/PDIF çıkışları beklemektedir. Bu kartın ilginç bir yanı da o/b power ve reset butonları ile Post 80 Debug LED ekranının olması.

DFI bu yeni kartta ABS (Auto boost System) özelliği kullanmış. Bu özellik sayesinde otomatik hız aşırtma F1 tuşuna basılınca devreye giriyor. Devamında gelen Windows uygulaması ile BIOS özellikleri saklayabilirsiniz hatta bu özellikleri dünyanın her yerindeki insanlarla paylaşabilirsiniz.

LANParty JR serisi ısı yaprakları ısı dağılımını %15-%20 daha artırmakta. Bu sayede ısı kart dışına daha hızlı bir şekilde atılmaktadır.

Bu kart hız aşırtmacılar için en akıllıca tasarım.