4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    DMKolik Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    357
    İtibar Gücü
    0

    Yahoo'dan kişisel arama: "My Web"

    Google'ın "My Search History" isimli kişisel arama hizmetinden sonra Yahoo da "My Web" isimli benzer bir hizmetle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yahoo, yeni hizmetinde sunduğu zengin özelliklerle Google'la arasındaki rekabeti sürdürüyor.



    Yahoo, Google'ın "My Search History" hizmetine cevap olarak devreye soktuğu kişisel arama hizmeti "My Web" ile rekabeti kızıştırmaya devam ediyor. Google, yenilikçi bakış açısıyla hayata geçirdiği pek çok hizmetiyle 'aramayı' yeniden tanımlayarak rakiplerini zor duruma bıraksa da Yahoo başta olmak üzere arama sektöründe bulunan pek çok dev şirket hizmet bakımından Google'ın gerisinde kalmak istemiyor.

    Kimilerine göre Yahoo yeni hizmetiyle Google'ın en büyük rakibi olduğunu bir kez daha ispatlıyor. Google'ın kişisel arama hizmetine göre pek çok artıya sahip olan "My Web" ile kullanıcılar 'ayarlanabilir arama sayfası' özelliğinin yanı sıra, hizmeti bir adım ileri götüren sayfa arşivleme gibi bir özelliğe de sahip oluyorlar. Internet Explorer ve Firefox'u destekleyen Yahoo Toolbar ile uyumlu olan yeni hizmetle kullanıcılar aramalarını kaydetmenin yanı sıra bu aramaları ayrıca paylaşabiliyorlar.

    Aramada kişiselleşme zamanı

    Kullanıcılar binlerce Web sayfasını ve sorguyu arşivleyebiliyorlar. Kullanıcılar tarafından oluşturulan bu arşive My Web'in kontrol paneliyle erişebiliyor. Otomatik bir şekilde kaydedilen sorgular istenildiğinde kaydedilmeyebiliyor veya sonradan silinebiliyor. Aynı şekilde arama geçmişi ve kaydedilen Web sayfaları üzerinde de kullanıcıya tam kontrol sağlanıyor. Ayrıca sayfalar klasörlere kaydedilebiliyor ve bu klasörlere çeşitli bilgilendirici notlar eklenebiliyor. Bir diğer ilgi çekici özellik de kullanıcı tarafında oluşturulan içeriğin kategorilere ayrılarak istenildiğinde eş dost ile e-posta, Yahoo Messenger ve RSS bilgilendirmesi aracılığıyla paylaşılabilmesi.

    Arama şirketler tarafından devreye sokulan bu tür kişisel hizmetler reklamcıların iştahını kabartırken gizlilik savunucularına yeni argümanlar doğuruyor. Azımsanmayacak kadar çok kişi bu hizmetlerin ne kadar güvenli olduğu konusunda kararsız bulunuyor. Yahoo'nun My Web hizmeti şu an beta aşamasında bulunuyor.


    www.hurriyetim.com

  2. #2
    aa1
    aa1 Çevrimdışı
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0

    Angry

    Bilgisayarımda ki virüs programı sürekli my web'in casus yazılım olduğu çıkıyor ilgilenenlere duyurulur.

  3. #3
    aa1
    aa1 Çevrimdışı
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0

    Angry

    Bilgisayarımda ki virüs programı sürekli my web'in casus yazılım olduğu çıkıyor ilgilenenlere duyurulur.

  4. #4
    Acemi Üye Array avensec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0
    bense alarm ve güvenlik sektöründe ayakta durmak çok zor.
    www.avensec.com
    Alarm- Kamera- cctv- güvenlik sistemleri
    ip kamera ve dvr cihazları

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2