Herkesin merakla beklediği Nehalem işlemciler ve bunu destekleyen platformlar... Platformlar dedik, daha önceden de belirttiğimiz gibi, bellekler CPU FSB'sinden bağımsız olarak çalışacak. Bellek kontrolcülerinin işlemci içine yerleştirilmesinden midir bilinmez ama bellek frekanslarında bir değişim söz konusu olacak.

Yapılan açıklamada Bloomfield ailesinin üyeleri DDR3 800 ya da 1066Mhz bellek desteği verecek (resmi olarak). Yani 1066Mhz frekansın üzerinde bellek çalıştıramayacaklar. Core i7 ailesinin en hızlı üyesi olması beklenen 3.2GHZ frekanslı işlemci sadece DDR3 1066Mhz frekanslı belleklere destek verecek. Resmi olarak ne DDR3 1333 ne de DDR3 1600 bellekler sistemde çalışmayacak.

Hız aşırtmacıların en büyük kabusu maalesef bu ailede söz konusu, ne olduğunu merak etmişsinizdir, hemen söyleyeyim; CPU Voltaj kısıtlaması. Bu işlemci ailesinde 1.65V gerilim maksimum voltaj demek, bu voltajın üzerine çıkmak demek Nehalem işlemcinizi yakmak demek olabilir. 1,65V gerilim bazı DDR3 belleklerin, mesela 1600Mhz ve 2000Mhz, ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Dolayısıyla bu frekanslarda stabilite sorunu yaşayabilirsiniz. Dediğim gibi, bu frekanların üstü işlemcinizi yakmanıza sebep olabilir.

Bloomfield DDR2 bellekler ile çalışmayacak. DDR3 belleklerin 1066Mhz ile çalışması da kulağa gerçek gibi gelmeyebilir ama gerçek.