Kasaları, güç kaynakları, aksesuarları ile piyasanın en iyilerinden biri olan Zalman yeni kasası ile son kullanıcıyla tekrar buluştu. GS1000 adını verdiği kasayı çok kaliteli materyallerden imal etmiş ve gerçekten de şık bir tasarım ile süslemiş. Kasanın ayrıntılarına geçmeden önce piyasaya çıkması için beklenen fiyatı sizlerle paylaşayım. Bildiğiniz gibi böyle üst seviye kasalar 200$'ın altında fiyata çok nadir sahip olurlar, özellikle de büyük ve kasa içi hava akımı iyi olan kasalar biraz daha cep yakarlar. Bu kasanın da beklenen fiyatı 200$ civarı. Normal kullanıcılar için biraz pahalı olabilir ama hız aşırtma tutkunları için çok iyi bir seçenek olabilir.

Kasa alüminyum, çelik ve plastik materyalleri ile yapılmış. Tabi plastik daha çok ön paneli süslemek için kullanılmış. Alüminyumun yüksek ısı iletkenliğinden yararlanılmış ve dayanıklı olması için de çelik ile alaşım yapılmış.


220(Genişlik) x 560(Yükseklik) x 580(Derinlik) mm boyutlarındaki kasa tam 12kg ağırlığa sahip. Üst kısıma 2 adet 120mm, arka kısıma bir adet 120cm, alt kısıma 2 adet 120mm fan takılabilen kasa 7 adet slota sahip. Ön panelinde 2 USB, bir IEEE 1394 FireWire, bir adet kulaklık ve bir adet de mikrofon girişi bulunmaktadır. Siyah ve titanyum olmak üzere iki de renk seçeneği var. Yalnız bu 200$'lık kasanın eSATA çıkışının olmaması için hiçbir sebep yok ama eSATA girişi dahil edilmemiş.