Bu yıl Computex 2008'de 370 farklı P45 varyasyonu sergilenmişti. Şuanda ise marketlere giren bu modeller değişik kitlelere hitap ediyorlar. Kimi giriş, kimi orta, kimi üst seviye. ECS de giriş seviyesine hitap eden anakartı ile karşınızda.

Yaklaşık olarak 120$ fiyat seviyesinden alıcı bulması beklenen kart, ilerde daha da ucuzlayabilir. Çünkü kartın kapasitörleri bile (sadece işlemciyi besleyenler katı kapasitör) normal kapasitör olarak seçilmiş. Bu da hız aşırtma potansiyeli ile kartın ömrüne biraz yanısıyor.

ECS P45T-A soket 775 Intel işlemciler için tasarlanmıştır. 800-1066-1333MHz FSB desteği ile gelen P45T-A, Yorkfileld ve Wolfdale işlemcilerini çalıştırabiliyor. 4 adet DDR2 DIMM slotu bulunan kart üzerinde maksimum 8GB DDR2-667/800 bellektakılabiliyor.

4 fazlı güç düzenleyici bolunan kart üzerinde sadece Mosfetlerin etrafındaki kapasitörler katı kapasitör. İşlemci gerilimini düzenleyen mofsetler ve kapasitörlerin kaliteli olması biraz rahatlatıcı olmuş. Bunun dışında Mosfetleri soğutan devasa bir soğutma sistemi de yok, maliyeti düşürmek amacıyla sadece kuzey ve güney köprüleri pasif olarak soğutuluyor.

Artık alışkın olduğumuz reset ve açma/kapama butonu altı adet SATAII portunun tam altına konumlandırılmış. Bu sayede hız aşırtması denemelerinde anakarta kısa devre yapmak zorunda kalmazsınız.