Nvidia nın profesyoneller için ürettiği profesyonel ekran kartı serisi olan Quadro dan yeni bir ürün daha raflarda yerini aldı. Ürünün modeli Quadro FX5800. Quadro FX5800 ün profesyonelliğinden öte göze batan en önemli özelliği 4GB belleğe sahip olması. Kaliteli ekran kartları 3D uygulamalarda, özellikle bilgisayar oyunlarından yüksek performasın sağlaması nedeniyle tercih edilir. Ancak nvidia nın quadro sersinde bu durum biraz farklı. Bu seri özel üretim ve oyuncular için tasarlanmış ürünler değiller. Bu seri daha çok bilimsel, finansal ve tasarım ile ilgili özel durumlarda kullanılması için üretiliyor. Çok yüksek fiyatıda ev kullanımı için olmadığını açıkça ortaya koyuyor.

Nvidia Quadro FX 5800 240 paralel işlem yapabilme, 102 GB/s bellek band genişliği, opengl 2.1 desteği ile önplanda bir kart. Harcadığı enerji ise max 189W.

Nvidia Quadro FX 5800 ün tavsiye edilen fiyatı 3500$. Bu rakam Türkiye için değil çünkü henüz Türkiye'de bu ürün bulunmuyor ancak PNY ve ELSA tarafından Türkiye pazarınada kısa süre içersinde geleceğini tahmin ediyoruz.