Arkadaşlar birçok banka çeşitli işlemleri internetten yapmaya olanak sağlıyor. Ancak internetten yapılan işlemlerde sahtekarlara daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Az önce bana gelen bir maili sizinle paylaşmak istiyorum.

Vakıfbank.hosthadyai.com/sube/index.html... diye gidiyor.

Adrese dikkat edin. Bu adres vakıfbank'a ait değildir. Burada yapılan sadece vakıfnak'ın sitesinin kopyasıdır ve sizden kart bilgilerinizi istiyor. Bu şekilde kredi kartı ile harcamalar yaparak sizi borçlandırabilirler.

Mailin içeriği :

--------------------------

Sayın Vakıfbank MÜŞTERİMİZ,


31 Mart 2009 tarihinde, kullanmış olduğunuz Vakıfbank BANKOMAT kartlar geçerliliğini yitirecektir.Aşağıdaki ONLINE BAŞVURU linkine tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.Eğer 31 Mart 2009 tarihine kadar internetten ONLINE BAŞVURU yapmazsanız Vakıfbank BANKOMAT kartlarınızla işlem yapamayacaksınız.

Vakıfbank BANKOMAT kart yenileme işlemini online olarak yapmak istiyorsanız lütfen ONLINE BAŞVURU linkine tıklayarak başvurunuzu gerçekleştiriniz.

Teşekkür Ederiz

Online Başvuru Formu için Tıklayınız.

Saygılarımızla,

VAKIFBANK 2009

---------------------
Bankalar hiçbir zaman kart bilgilerini sizden istemezler zaten bu onlarda mevcuttur. Başka bir deyişle hiçbir bankanın telefon yada internetten hiçbir sorusuna cevap vermeyin. Karşınızdaki kişinin bankadan olmama ihtimalini unutmayınız.

Vakıfbnak'ın yaptığı açıklama :

VakıfBank Müşteri Destek - Sahte E-Posta Hakkında