3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Donanımcı Array C@GL@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    687
    İtibar Gücü
    20

    Dragon CPU'nun İkinci sürüm, %95 uyumlu



    Geçtiğimiz çeyrekte 64-bit'lik bilgisayar işlemcisi Ejderi üretmeye başlamıştı.

    Çin geçtiğimiz çeyrekte 64-bit'lik bilgisayar işlemcisi Godson-2 diğer adıyla Dragon (Ejder) işlemcisini üretime başladı. Godson işlemci ailesinin ikinci sürümü MIPS R10000 işlemci yüzde 95 uyumlu.

    Her ne kadar üretim alanında dünya liderlerinin gerisinde de olsa Çin'in bu atağı dünya standartlarında işlemci üretebileceğini gösteriyor. Halen yerel pazar için üretilen işlemcinin yakında uluslararası pazarlara da açlıması gündemde.

    Çin Bilimler Akademisi'nde geliştirilen "Ejder" Amerikan MIPS şirketinin 1995 yılında pazara sunduğu R10000 işlemcisiyle yüzde 95 uyumluluk gösteriyor. Ancak hiçbir şekilde MIPS'ten teknoloji transferi yapmayan Çinlilerin ileride uluslararası Patent İhlalleriyle mahkemelik olması da olası.

    MIPS işlemci özellikle yüksek performans gerektiren sunucu ve işistasyonlarında Intel işlemcileri kullanmaya başlamadan önce Silicon Graphics Tarafından tercih ediliyordu. Ayrıca Fujitsu da MIPS işlemciyi anabilgisayarlarda kullanmayı tercih eden şirketlerden.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

    Destek için

  2. #2
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Uluslararası piyasaya yayılsa bile bunu anakartıydı vb. idi derken bayağı bir zaman geçer.Ayrıca performans konusunda bir rekora imza atmadıkça da son kullanıcının gözünde pek bir yer edemez gibime geliyor...

  3. #3
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    yok yaa bence eder

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2