Selamlar Donanım Merkezi.

Sizlerden bir konu hakkında fikir ve öneri almak istiyorum;
Bilindiği üzere, birçoğumuzun kullanmış olduğu Windows İşletim Sistemi, zamanla, birçok sebepten yavaşlamaya başlar ve yeniden Windows kurulumu gereği hissederiz.. Bu sebeplerin en başında, kurmuş olduğumuz ve daha sonra kaldırma gereği hissettiğimiz yazılımların, sistem klasörlerinde ve Kayıt defterinde(Registry) bırakmış olduğu artık dosyalar, anahtarlar v.s izlerdir. Bu artıklar zamanla birikerek, sistemde belirgin bir yavaşlamaya yol açmaya başlar.
Benim merak ettiğim konu şu; Bir yazılımın kurulumu sırasında, o yazılımın sistemde ve kayıt defterinde yaptığı değişiklikleri, programı kaldırdıkta sonra nasıl geri alabiliriz? Bunu yapan birçok program (CCleaner gibi) birçok program olduğunu biliyorum.. Fakat bu tür programlar da tam bir temizlik yapamıyor. Ben bu geri kalan temizlik işlemini registry'den elle yapmaya çalışıyorum fakat tüm girdileri doğal olarak bulamıyorum.

Mesela; bir yazılımı kurarken, bu kurulumun, sistemde yaptığı değişikleri kendi içerisinde kaydedip, ilerki bir zamanda bu yazılımı kaldırmak istediğimizde, aynı şekilde bu girdilerin tamamını sistemden kaldırabilecek bir program veya yol var mıdır acaba?


Soru biraz uzun ve gereksiz gibi gelebilir size ama, uzun zamandır kafama takılan bir konu bu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.