Daha önce Windows Vista'nın da başına gelen ve yapan Çinli hacker'ı meşhur eden olay tekerrür etti: Windows' 7'nin orijinalinden önce korsanı piyasada!

Windows 7 daha piyasaya sürülemeden kırıldı. İnternet üzerinde, özellikle de torrent bağlantısı veren The Piratebay gibi sitelerde torrentini bulmak mümkün. Windows 7 Ultimate tamamen kırılmış ve çalışır halde P2P ağlar üzerinden paylaşılıyor.

Aslında haftalardır kırılmış Windows 7 torrentte geziniyor ama bu seferki bambaşka. Windows 7'nin bundan önce korsan olarak yayınlanan en iyi sürümü bile 2010 yılında yani sadece birkaç ay sonra çalışmayı durduracak. Kolayca tespit edilip devre dışı bırakılabilen daha önceki sürümlerin aksine Windows 7 bu sefer sağlam kırıldı.

Windows 7'yi kıranlar Lenovo'ya bir teşekkür borçlu. Lenovo'dan sızan bir OEM DVD'sinin imajı, ilk olarak bir Çin forumunda yayılmaya başladı. Master OEM aktivasyon anahtarı sayesinde de Microsoft'un kendi onayladığı Windows 7'lerden farkı kalmıyor. Ayrıca bu anahtar Dell, HP gibi diğer markaların OEM sürümlerini de aktive edebiliyor. Aslında korsanlar kırdık diye ilan edip dursalar da sadece kapının anahtarını ele geçirdiler.

Başta da söylediğimiz gibi olan olaylar Windows Vista'nın başına gelenleri anımsatıyor. Vista da OEM aktivasyonun sızması sonucu korsan kullanılabilmişti. Windows 7'yle Windows Vista aynı .xrm-ms uzantısını kullanan Microsoft dijital OEM sertifika imzasına sahip. Microsoft konu hakkında henüz yorum yapmadı.

Kaynak: Chip