İnsanlar netbookları iki nedenle alıyor; birincisi netbooklar inanılmaz taşınabilir özelliklere sahip, ikincisi inanılmaz ucuzlar. MSI Wind U123 de bu iki özelliğe sahip ve ek olarak inanılmaz uzun batarya ömrüne sahip.

Wind U123'ün bataryası bir DVD rip film izlerken test edilmiş (MPEG-4 kodlamasıyla) ve bu film bilgisayarın hafızasına da kopylanmış. İyi şey filmin güzel olduğu ancak film 3 saatlikmiş. Wind'in dokuz hücreli bataryası tam doluyken 3 saatlik film izlenebiliyor ve batarya ömrü de 6 saatten fazla!

İri bataryaları ile yaklaşık 1.45 Kg ağırlığa sahip ancak yine de çok fazla bir yük olmayacaktır.



Karşılaştırmadaki diğer birçok ürün gibi Wind U123 de Intel Atom N280 mikroişlemcisine sahip. Bu işlemci 1.66GHz frekansa sahip. Sistem 1GB DDR2 belleğe sahip ayrıca bir adet 160GB 2.5" sabit disk de depolama görevi yapıyor. Adı geçen son iki bileşeni yükseltme imkanına da sahipsiniz. Vista bu cihaz için pek kullanışlı olmadığı için, MSI, cihaza Windows XP Home Edition işletim sistemini uygun görmüş.

Ürünün grafik ivmelendiricisi Intel Graphics Media Accelerator 950. Bununla beraber MSI, hem Bluetooth hem de Atheros Wi-Fi (802.11b/g/n) desteğini sunmuş.

Wind U123 10.2" şimdilerde netbooklar için tipik olan geniş ekrana ve 1024X600 çözünürlüğe sahip.