2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DMKolik Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    270
    İtibar Gücü
    0

    Perpendicular Recording


    Dikey kayıt(Perpendicular Recording)


    [align=justify:9a48a235a0]Son yıllarda sabit diskler üzerine yapılan en büyük buluşlardan biri olan Dikey kayıtın en büyük özelliği veri yoğunluğunu yükseltmesi ve kapasiteyi büyük oranda arttırması. Şuanda bu teknolojiyi kullanıcıya hazırlamaya çalışan iki üretici var. Seagate ve Hitachi. İki firmada bu yılın sonu gelmeden bu teknolojiyi kullanarak ürettikleri ilk sabit diskleri sunmak istiyorlar.Hitachi ise herhangi bir açıklama da bulunmazken, Seagate 2,5 inçlik modellerinde %50 daha fazla veri depolamak istediklerini açıklıyor.

    2006 yılının ilk çeyreğinden itibaren kapasiteyi arttırmayı düşünen firmalar, 3,5 inçlik bir sabit diske 3 Terabyte veri yüklemeyi hedefliyor.Dikey kayıt ile Mp3 çalarınızın, dijital fotoğraf makinenizin ya da cep telefonunuzun veri depolama kapasitesi artırabilirsiniz.

    Fiyat konusunda iki firma da açıklama yapmıyor ancak alıcıya kolaylık sağlayabilmek için ekonomik üretim yöntemleri bulmaya çalışıyorlar. Bu sebeple ürünün üreticiden tüketiciye ulaşması dört- beş yıl sürebilir.
    Sonunda bu iki firmadan hangisi kazanır bilemeyiz ancak sonuç ne olursa olsun kullanıcıların yararına olacağı kesin.[/align:9a48a235a0]

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    dikey kayıt olayı gerçekten güzel bunu geliştirmeleride ayrrı bi güzel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2