Apple firması tarafından geliştirilen yeni iPod türleri uzun bekleyişin ardından basına tanıtıldı, Stevie Jobs geleneği bozmayarak yeni ürünlerin tanıtımını bizzat yaptı. Yeni iPod modellerinin yanısıra eski modellerde de yeniliklere gidilmiş, tanıtılan tüm türlere ait detaylar ise şu şekilde :



iPod Classic

Apple'ın en eski iPod modeli olan Classic sürümünde yanlızca hafıza arttımına gidilmiş, piyasaya sürülecek olan yeni Classic modelleri artık 160 GB depolama alanına sahip.

iPod Shuffle

Apple'ın aşırı rağbet görmeyen modelleri arasında olan Shuffle'a yeni renk modelleri eklenmekle birlikte fiyatında indirime gidilmiş, siyah ve gümüş renklerinin yanısıra artık yeşil, pembe ve mavi iPod Shuffle'lar da görmek mümkün.

iPod Touch

Apple'ın en gelişmiş iPod modeli olan Touch'a pek çok yenilik getirilmiş, öncelikle belirtelim ki bazı kaynaklarda yayınlanan "iPod Touch'a kamera eklenecek" yazılarının yalan olduğu tanıtımla birlikte ortaya çıktı. Daha önce 8 ve 16 GB olan Touch modellerine 32 GB'lık yeni bir model eklendi ve en düşük iPod Touch'ın fiyatı 200$ seviyesine çekildi ayrıca işlemciside değiştirilen Touch oldukça hız kazandı.