Sans Enstitüsü tarafılan yapılan bir araştırma bilgisayara sızan virüslerin en büyük kaynağının kullanıcıların son çıkan biglisayar yamalarının yüklememesi ve güvenli olarak görünen internet uygulamalarının virüs bulaştırması olarak tespit edildi.



Sans Enstitüsü kurumlara yönelik olarak devlete ve özel kurumlara ait 5000 adet bilgisayarı inceledi, enstitü tarafından yapılan araştırmanın sonucunda kurumların virüslere karşı daha savunmasız bir yapıya sahip oldukları belirlendi.

Kurumsal bilgisayar kullanıcıları genel olarak kullandıkları yazılımların yamalarını kontrol etmiyorlar buda yazılıma virüs bulaşması riskini arttırıyor, yazılıma bulaşabilecek virüs türleri önceden bilinmesine rağmen yazılım firması yamayı yazılımdan sonra çıkartıyor yamayı farketmeyen kurum bilgisayarlarına da virüs bulaşmış oluyor. Kurumlara yönelik diğer bir tehdit ise güvendikleri web uygulamalarından geliyor, kurumların çok güvenerek kullandıkları internet uygulamalarını farkeden bilgisayar korsanları öncelikle uygulamalara ardından da kurum bilgisayarlarına sızmış oluyor.

Sans Enstitüsü yaptığı araştırmasının tüm sonuçlarını yayınlamış değil.