OCZ şimdi yeni Z-Drive ailesi, PCI-Express SSD diski m84'ü duyurdu. Bu ucuz Z-Drive 256GB, 512GB ve 1TB kapasiteli olarak PCI-E X8 arayüzüne sakip olarak geliyor. MLC NAND flash belleklere ve bir adet onboard RAID kontrolcüsü ile gelen diskin okuma/yazma hızları 870/780 MB/sn (256GB model için 750/650 MB/sn) olarak ölçülmüş.

"OCZ m84 Z-Drive PCI-E SSD ailesinin en yeni üyesi ve kullanıcılara yüksek performansının yanı sıra daha uygun fiyatlı olarak sunulmak üzere tasarlandı." diyen Eugene Shang (OCZ Ürün yönetim başkan yardımcısı) ayrıca, "Önceki p84 ve e84 Z-Drives modelleri daha çok kurumsal uygulamalar için tasarlandı, m84 aynı performansı sunuyor ancak fiyat konusunda normal SSD disklerle karşılaştırılabilecek noktada. Bu da ilk defa yüksek performanslı bir PCI-E SSD diskinin media, oyun, iş istasyonu gibi uygulamalara optimize edildiğini gösteriyor." açıklamasında bulundu.

Z-Drive m84 3 yıl garantili ve birkaç hafta sonra piyasalara çıkması bekleniyor. Fiyatı hakkında henüz net bir bilgi yok.