Asus Radeon EAH5870 referans kartın saat hızlarına sahip ve 850MHz/1200MHz GPU/Bellek frekansları ile çalışıyor. Bu sayede de akıl almaz bellek bant genişliği yani, 153.6 GB/sn gibi devasa veri aktarım hızı sunuyor. Şu anda kart, AMD 'nin DX11 destekli amiral gemisi ve nVidia cephesindeki en yakın rakibi ise tek yongalı GTX 285 ancak performans olarak çift GPU'lu nVidia GTX 295 ile aynı başarıyı gösteriyor.

1GB GDDR5 bellekleri bulunan kart 256bit BUS genişliğine sahip, bellekler efektif olarak 4600MHz frekansla çalışıyorlar.



ATI eyefinity teknolojisi ile aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi çeşitli kombinasyonlarla birden fazla monitörden aynı anda görüntü alabilmeniz mümkün. Yani birden çok monitörü tek bir monitör haline getirebilirsiniz. Bu sayede devasa bir ekranda çok daha gerçekçi bir oyun keyfi yaşayabilirsiniz.



ASUS Radeon EAH5870 Voltage Tweak Edition ekran kartının genel olarak teknik detayları şöyle;

MS DX11 desteği, Open GL 3.2, Eyefinity teknolojisi ile 3 mönitör desteği, Stream teknolojisi, Windows 7 desteği, 40nm fabrikasyonu, 2. nesil TeraScale motoru, HDMI 1.3 ile Deep Color ve 7.1 Yüksek kaliteli ses, üzerindeki çip ile HDCP desteği, CrossfireX, ATI Avivo HD, Blu-ray ve HD Video için ATI Unified Video Decoder 2, ATI PowerPlay teknolojisi ile boşta saat hızlarını düşürerek enerji tasarrufu, Dolby TrueHD ve DTSHD Master ses desteği, ASUS Smart Doctor ile akıllı koruma ve hız aşırtma gereçleri ile Voltaj artırma ile extra performans.

Bota 27W güç harcayan kart, voltaj değişimsiz yük altında 188W güç harcıyor.

Test sistemi;