-
Telekom'dan Duyuru
Hepinizin bildiği bir şey ama bazı insanlar buna inanmıyor... TT'da bununla ilgili duyuru yapmıştır...
TÜRK TELEKOM’ a ait web sitesinin "Duyurular" bölümünde de yer alan konu ile ilgili açıklama şöyledir;
İnternette yayınlanan birçok adult (porno) ve müzik (MP3) sitelerinin kullandığı programlar nedeniyle, bu sitelere gelen ziyaretçiler, kendi bilgileri olmadan bazı ülkelerin paralı telefon hatlarına bağlanmaktadırlar. Sadece internet bağlantısı yaptığını söyleyen abonelerin yüksek telefon faturalarına itirazları ile ortaya çıkan bu durum, son günlerde sıkça tekrarlanmaktadır.
Sistem Nasıl Çalışıyor..?
İnternette surf yapan ziyaretçilerin özellikle adult (porno) ve müzik (MP3) sitelerinde karşılarına çıkan pencerelerde, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilmek ve ilgili siteye bağlanabilmek için küçük bir dosyanın download edilerek bilgisayardan çalıştırılması ya da bulunduğu yerden (web sitesinden) yüklenilmesi istenmektedir.
Bu işlemlerden birini gerçekleştiren ziyaretçinin mevcut internet dial-up bağlantısı kesilerek, ekranda gösterilmeden Şili, Yeni Hebri vb. ülkelerin paralı hatları ile uluslararası telefon bağlantısı yaptırılmaktadır.
Böylece kullanıcı farkında olmadan internette -normal internet tarifesi ile- surf yaptığını sanırken, aslında uluslararası bir arama yapmaktadır. Bunu da abone yüksek telefon faturası gelince fark etmektedir.
Yukarıda sözü edilen tarzdaki sitelerde surf yaparken bu para tuzağına düşülmemesi için tüm internet kullanıcılarının dikkatli olması gerekmektedir.
-
Bu tür dialer virusler dial up bağlantı ile internete girenler için bir tehlike oluşturuyor. ADSL kullanıcılarını etkilemiyor.
-
ADSL ve Kablonet anlaşıp fiyat arttıracaklar gibime geliyor. Firmada günde en az 5-6 bağlantı yapıyoruz. :D
-
GençBeyin Anti-Dialer 1.0 Shareware *
Download
program 2002 yapımıdır ve yeni dialerlere karşı etkili değildir.
Bu program bilgisayarınız aracılığıyla uluslararası ödemeli (900'lü tabir edilen) hatları arayan yazılımlardan amatör kullanıcıları korumak amacı ile yazılmıştır.Bu programlara dialer(arayıcı)) adı verilmektedir.Aslında bu programlarda herşey yasaldır. Hatları aramadan önce belli bir anlaşma metni ekrana gelir fakat, gerek bunların yabancı dillerde olması gerekse para hırsıyla ne yaptığını bilmeyen insanların bunları değiştirmesi amatör kullanıcılara çok yüksek telefon faturalarına mâl olabilmektedir.
Dikkat ! : Özellikle bu konuları iyi bilmiyorsanız ya da küçük yaştaki çocuklarınızla bilgisayarınızı paylaşıyorsanız G.A.D.'i size özellikle tavsiye ederiz. bilgisayarınıza ek bir yük getirmeyeceği gibi sizi de istenmeyen süprizlerden koruyacaktır.
Bu dialer adı verilen programlarla birçok sitede karşılaşabilirsiniz. Adult, Mp3, Sms gibi yoğun talep gören konulardan hack, crack için düzenlenmiş versiyonları da bulunmakta.
GençBeyin Anti-Dialer, Türkiye'de çok dağıtılan dialer için geliştirilmiştir. Dialerlerin tamamını durdurmamakla birlikte popüler olanlardan birçoğunu engellemektedir. Anti - Dialer ilk olarak bu programları açıldığı anda kapatmak üzere geliştirilmişti fakat bu programlar programlama bilenlerin anlayacağı unload fonksiyonuna da değişik özellikler eklediğinden sadece formu kullanılamaz hale getirecek şekilde tasarlandı (freeze). Eğer sizde çalıştırdığınızda üzerinde ingilizce bir metin bulunan bir programı kapatamıyorsanız Ctrl+Alt+Del ile programın görevini sonlandırın (end task)
PROGRAM HAKKINDA ÖNEMLİ NOT: Bu program tamamen ücretsiz bir yazılımdır.Shareware deyimi içerisindeki tanıtım programından kaynaklanmaktadır.Yani herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Değiştirilmeden dağıtımı ve kopyalanması serbesttir. Olası sorunlardan programcı/yayımcılar sorumlu değildir.
(http://www.gencbeyin.gen.tr adresinden alıntıdır)
Programı indirmek için; Genç Beyin-Anti Dialer
-
Arkadaşlar sisteminizde her zaman bir ad-aware ve spy programı bulunsun. Tavsiyem Spy Sweeper ve Ad-aware SE personel ben kullanıyorum sürekli açık. Bugüne kadar hiçbir dialer program bilgisayara giremedi. :P
-
-
-
-
Çok tehlikeli bir tuzak gerçekten. Allah muhafaz adamın ocağını batırır. arkadaşlarımdan bir kaçı bu tuzaga düştü malesef sonuncusu 300 milyona yakın fatura ödedi. ama etkili bir çözümü var o da telekomdan yurtdışı aramalarını kapatmak. siz kapatmak istediginizdede size bir numara veriyorlar numarayı tuşlayınca tekrar açabiliyorsunuz. dial up kullanan arkadaşlar bence hemen yurtdışı aramalara telefonunu kapattırsın
-
Kaspersky 6.0 daki anti-dialer ile halledebilirsiniz herşeyi. Ama sanırım %90 ımız ADSL e geçti bile :D
SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2