[glow=red:3340d908d9]VOIP şirketi Teleo ile anlaşmaya varan Microsoft, internet üzerinden sabit hatlara ve cep telefonlarına ulaşacak bir ses hizmeti başlatacak[/glow:3340d908d9].

Yahoo ve Google gibi arama [/google]motoru kategorisindeki dünya markalarının da internet üzerinden ses iletişimi sektörüne girmesi son dönemlerde internet devleri arasında bir rekabetin yaşanmasına neden oldu. Şirketler anında mesajlaşma hizmetlerini bir bütün iletişim platformuna dönüştürme çabası içindeler. Yahoo’nun 2 ay önce Dialpad’le anlaşması, Google’ın da geçen hafta içinde Google Talk hizmetini kullanıcılara sunmuş olması sektörü giderek daha da büyütüyor.

Microsoft’un Teleo, Yahoo’nun da Dialpad’le yaptığı anlaşmalar kullanıcıların anında mesajlaşma hizmetleri ile daha geniş telefon network’lerine bağlanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Telefon networklerine erişim konusunda en gelişmiş sisteme sahip şirket ise Skype. Skype halen yüzden fazla ülkedeki sabit hat ve GSM operatörüne internet üzerinden çok ucuz fiyatlarla ulaşılmasını mümkün kılıyor.

Microsoft’un anlaştığı Teleo şirketinin telefon hizmeti, şirketin internet kolu olan MSN tarafından yönetilen anında mesajlaşma hizmeti Messenger üzerinde kurulu olacak.