ATI, HD 5750 ile fiyat-performans konusunda kullanıcıların isteklerine cevap verirken partnerlerinin çoğu standart modelin dışında çeşitli farklılıklar ile yeni yeni ürünler piyasaya sürüyor. Bu yeni kartında görüntü kalitesini artırıcı teknolojiler kullanan ATI, piyasaya sürülen bazı hız aşırtılmış modellerle gayet ilgi çekiyor.

HD 5750 Vapor-X kendine has tasarımı ile geliyor. "Vapor Chamber Technology" adı ile gelen özel soğutucunun ısı yaprakları mükemmel hava sürkilasyonu için tasarlandı. Bu sayede soğutucu çok daha yüksek başarım ile işlevini yerine getirirken, işlemlerden kaynaklı sıcaklığı da minimuma indiriyor. Ürünün teknik detayları ise hala bir muamma içerisinde. Bu kart da diğer Vapor modelleri gibi standart HD 5750 saat frekenslarında gelebilir. 1GB GDDR5 belleklere sahip kart 700MHz çekirdek, 1150MHz (Efektif 4600MHz) bellek frekanslarına sahip olacak.

Küçük boyutları ile beraber boşta sadece 16W güç tüketen kart multimedia uygulamaları için çok kullanışlı. Çift DVI, HDMI ve görüntü girişleri ön panele konumlandırılmış.

3 Kasım'da aramıza katılması HD 5750 Vapor-X muhtemelen diğer modellere göre biraz daha yüksek prim isteyecektir.