Arkadaşlar Öncelikle Bilgisayarımın Özelliklerini Yazıyorum.

Anakart : Asus PCQ5 6 Ram Slotu var bunlardan 2 si DDR3 digerleri DDR2

İşlemci :intel Pentium Core 2Quad 8400 2.6Ghz

Ekran Kartı : Ati Radeon HD 4800 Serisinden

Ram : 2x Kinston 4Gb DDR3 1333 Mhz Toplam :8Gb

İşletim sistemi : Win 7 Ultimate 64x


Daha önce 2x 1Gb Kingston DDR3 1333Mhz Ram im vardı toplamda 2Gb ve Arasıra oyundayken Pcyi kastırırken falan degişik değişik hata kodlarıyla Mavi Ekran alıyordum.

Rami yukseltmeye karar verdim ve 8Gb ram taktım ilk gün bi sıkıntı yok ikinci gün Pc Windows açılırken Hoşgeldiniz Ekranında Maus dondu yani tıpkı eski bilgisayarlardaki gibi çok basit ve çok sık karşılaşılan vede bazılarımızın artık özlediği bi an Yani şehsen ben bu şekilde donmayı en son 98 yılında aldığım Beko bilgisayarımda yaşamıştım şimdi bu özelliklere sahip bir bilgisayarda görmek beni üzdü . Neyse konuya dönelim daha sonra yine ertesi gün ilk açılışta hoşgeldiniz ekranının geçip tam masaüstü hazırlanırken Wifi baglanırken falan Küt! yine dondu kaldı. Ertesi gün yine aynısını yaptı ve az öncede eve geldim Pc yi açayım dedim hoşgeldiniz ekranından sonra bu kez ilk defa donmadı ama Reset attı.

Pc ye iki kez Format attım fayda etmedi, Ram slotlarını değiştirdim Fayda yok, Hirens ile Memory testi yaptım test 2,5 saat sürdü ondada bir problem gözükmedi.

Arkadaşlar sizce sorun ne olabilir? Ne önerebilirsiniz?

Ha unutmadan birde bilgisayar bi kere hızını aldımmı hiç donma falan yapmıyor, Anca sabah pcyi ilk açışımda açıldıktan hemen sonra yada tam açılırken donma yapıyor.Hani diycem açılışta çalışan bir servis falanmı bunu yapıyor ama onada söyle bi cevap vereyim. Pc nin ikinci donmasından sonra Format atmak için Win 7 Dvd sini taktım ve kurulum başlatma ekranı gelecekken Pc yine dondu yani bunun windowsun açılmasıyla alakası olmadığını düşünüyorum hani Windows açılırken bi servis çalışırda pcyi o kitler ya işte bu daha farklı ben burda kurulum başlatıyorum oturumu başlatmıyorum ve pc kurulumu başlatırkende donuyo. Tabi burdada yine hızını aldıktan sonra daha doğrusu PC ısındıktan sonra donma yok yeniden başlat Dvd yi tak kurulumu başlat sorun yok. Pcyi uzun bir süre sonra ilk kez açıyosam yani bu uzun süre 1 gün 12 saat falan işte o zaman ilk 5 dakka içerisinde ne oluyosa oluyo.

Şimdiden Teşekkürler.