2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Virüs, Trojan Nedir? Korunma Yolları Nelerdir...

    Güncel, sorunsuz, güvenlikli bir bilgisayar kullanmak istiyorsanız bilgisayarınıza en az service patch1a yüklemeniz, internet explorer web browserinizi sürekli güncel tutmanız, zararlı bilmediğiniz web sayfalarından pornografik, mp3 ve program indirme sitelerinden uzak durmanız, bilgisayarınıza en az 1 anti trojan programı, anti-virüs programı, anti-hacker programı kurarak, windows ve yüklemiş olduğunuz güvenlik yazılımları sürekli güncelleyerek ( update ) kullanmanız gerekmektedir.

    Mailinize gelen bilinmeyen e-postaları aşağıdaki yazıyı okuyarak ona göre hareket etmeniz gerekmektedir...

    Virüs Nedir?
    Virüs, kendini bir programa veya bir dosyaya iliştirerek bilgisayardan bilgisayara atlayabilen bir bilgisayar kodu parçasıdır. Yeni bilgisayarlara atladıkça bulaşır. Virüsler yazılımınıza, donanımınıza ve dosyalarınıza hasar verebilir.

    Solucan ( Worm ) Nedir?
    Solucan da, virüs gibi, kendisini bir bilgisayardan diğerine kopyalamak için tasarlanmıştır ancak bunu otomatik olarak yapar. İlk olarak, bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. Solucan bir kez sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir. Solucanların en büyük tehlikesi, kendilerini büyük sayılarda çoğaltma becerileridir. Örneğin bir solucan, e-posta adres defterinizdeki herkese kopyalarını gönderebilir ve sonra aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir. Bu, domino etkisinin getirdiği yoğun ağ trafiği işyeri ağlarını ve Internet'in tümünü yavaşlatabilir. Yeni solucanlar ilk ortaya çıktıklarında çok hızlı yayılırlar. Ağları kilitlerler ve olasılıkla sizin ve başkalarının Internet'teki Web sayfalarını görüntülerken uzun süreler beklemenize yol açarlar.

    Truva atı nedir?
    Mitolojideki Truva atı nasıl bir armağan gibi görünüp, aslında Troya kentini ele geçirecek Yunanlı askerleri taşıyorduysa; bugünün Truva atları da yararlı yazılımlar gibi görünen bilgisayar programlarıdır, ancak güvenliğinizi tehlikeye atar ve pek çok zarara yol açarlar. Yakın geçmişteki bir Truva atı, Microsoft güvenlik güncelleştirmeleri olduğu iddia edilen eklerin bulunduğu bir e-posta görünümündeydi, ancak ekteki dosyaların virüsten koruma ve güvenlik duvarı yazılımlarını devreden çıkarmayı hedefleyen virüsler olduğu ortaya çıktı.

    Solucanlar ve diğer virüsler nasıl yayılır?

    emen tüm virüsler ve pek çok solucan, bulaştıkları bir programı açmadığınız veya çalıştırmadığınız sürece yayılamaz.

    En tehlikeli virüslerin birçoğu temel olarak e-posta ekleri (bir e-posta iletisiyle gönderilen dosyalar) yoluyla yayılmıştır. E-postanızın bir ek içerip içermediğini genellikle anlayabilirsiniz, çünkü size eki ve adını temsil eden bir ataç simgesi ile gösterilir. Fotoğraflar, Microsoft Word ile yazılmış mektuplar ve hatta Excel elektronik tabloları, e-posta ile her gün alıyor olabileceğiniz dosya türlerinden bazılarıdır. Bir virüs, bulaştığı dosya ekini açtığınızda harekete geçer (bir eki açmak için genellikle ek simgesini çift tıklatırsınız).
    İpucu

    Eki bekliyor ve ekteki dosyanın tam olarak içeriğini biliyor olmadıkça bir e-postanın ekindeki herhangi bir şeyi açmayın.

    Tanımadığınız birinden eki olan bir e-posta alırsanız hemen silin. Ne yazık ki, bazen tanıdığınız kişilerden gelen ekleri açmak da güvenli değildir. Virüs ve solucanların, e-posta programlarından bilgi çalma ve kendilerini adres defterinde listelenen herkese gönderme becerileri vardır. Dolayısıyla, birinden anlamadığınız bir ileti veya beklemediğiniz bir dosya içeren bir e-posta alırsanız, eki açmadan önce her zaman bu kişiyle bağlantıya geçin ve ekin içeriğini doğrulatın.

    Diğer virüsler Internet'ten yüklediğiniz programlar, arkadaşlarınızdan ödünç aldığınız virüslü bilgisayar diskleri veya bir mağazadan satın aldığınız programlar yoluyla yayılabilir. Bunlar, virüs kapmanın az rastlanan yollarıdır. Çoğu kişi, bilinmeyen e-posta eklerini açıp çalıştırdıklarında virüs kapar.

    Bilgiyarımızın Genel Güvenliği İçin Hangi programları Yüklemek Gerek

    Temiz bir bilgisayar kullanılması için aşağıda belirttiğim anti-virüs ve anti-spy ware programlarını bilgisayarına yükleyip, güncel tutarak güvencenizi sağlayın.

    Anti-Virüs Yazılımları Tercih Edilenler:

    Antivir Personal Edition
    Avast! 4 Professional Edition ( TR )
    Kaspersky Anti-Virüs Personal 2006
    NOD32
    Norton Anti-Virüs 2005

    Trojan, Spy, Worm Güvenliği İçin Tercih Edilenler

    BPS Spyware/Adware Remover
    Spybot - Search & Destroy (TR)
    Microsoft Antispyware Beta1
    Ad-aware SE Personal

    Güvenlik Duvarı Firewall Yazılımlar

    Kaspersky Anti-hacker
    Kerio Personal Firewall
    Norton Anti-Hacker 2005

    Windows Updateler ( Güncelleme )

    İnternet Explorer Türkçe 6 Service Patch 1
    Windows XP Türkçe Servis Pack 1
    Windows XP Türkçe Servis Pack 1A
    Windows XP Türkçe Servis Pack 2
    Office XP Türkçe Servis Pack 1
    Office XP Türkçe Servis Pack 2
    Office XP Türkçe Servis Pack 3

    not:alıntıdır

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    peki sizin korunma yollarınız nelerdir??????

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2