Dağıtık VMware View® Ortamları için Riverbed ve VMware
LAN Performansı Önizlemesi

VMworld Showcase, Geniş İletişim Ağları üzerinde VDI Performansını Azami Düzeye Çıkaracak VMware Branch Office Desktop ve Business Process Desktop Çözümlerini Sergiliyor

SAN FRANCISCO – 31 Ağustos 2012 – Performans şirketi Riverbed Technology (NASDAQ: RVBD), bugün VMWorld® 2012’de VMware ortaklığıyla, VMware View®’ın yüksek performanslı uzak ve şube dağıtımlarını gösteren bir çözüm önizlemesini duyurdu. Teknoloji önizlemesi, veri merkezinde kontrolü korurken, Branch Office Desktop (BOD) ve Business Process Desktop (BPD) dahil, dağıtık VMware View ortamlarında yerel iletişim ağları (LAN) performansının sağlanmasını sergileyecek. Sunum, Riverbed® GraniteTM uç sanal sunucu altyapısını (Edge-VSI) VMware View ile birleştirmektedir. Bu endüstri, sanal masaüstü altyapı (VDI) ortamları dahil, IT altyapı performansı sorunlarını daha iyi çözmek için Teradikçi ile ortaklık kurmaya ilişkin Ağustos 2011 tarihli duyuruya dayanmaktadır.

Uzaklık, gecikme ve yüksek maliyetli bant genişliği dahil geniş iletişim ağına (WAN) özgü performans güçlükleri ve öngörülemeyen kesintiler, interaktif uygulamalar ve diğer IT hizmetlerinin kullanıcıları için kötü bir deneyimle sonuçlanabilir. Yeterli bant genişliğiyle dahi, WAN üzerindeki aşırı uzun gecikme ya da kesinti gibi güçlükler, kötü uygulama performansına ve sanal hizmetlerin uzak yerlerde sorunsuz bir şekilde sağlanamamasına neden olabilir.

VMware ve Riverbed, yüksek maliyetli bant genişliği ihtiyacını önemli ölçüde azaltarak ve WAN kesintisi durumunda, operasyon sürekliliği sağlayarak, WAN gecikmesinin etkisini büyük ölçüde azaltan bir çözümü sergileyecek. Bu çözüm, VMware kullanıcıları için kaliteli deneyim sağlarken, aynı zamanda uzak ofisler ve şubeler için işletim ve yönetim maliyetlerini azaltmaktadır.

“Kuruluşa yeni esneklik ve kontrol düzeyleri sunan sanal masaüstlerinin giderek daha yaygınlaşmasıyla, son kullanıcı memnuniyeti dağıtımın başarısını belirlemede anahtar bir faktör haline geldi,” diye belirten Gartner başkan yardımcısı ve seçkin analisti Joe Skorupa sözlerine şöyle devam ediyor: "Sanal masaüstü altyapıları, kuruluşları, uygulamaları ve hizmetleri son kullanıcılara nasıl sağladıklarını yeniden düşünmeye zorluyor. Başarılı olmak için, IT kuruluşlarının son kullanıcılara işlerini masaüstü istemcisi kullandıklarındaki kadar etkili bir şekilde yapabileceklerinin güvencesini verebilmesi gerekli.”

Başarıyla VDI Uygulanmasını ve Benimsenmesini Sağlamak
Şubedeki son kullanıcıları yönetmenin maliyet etkin ve güvenilir bir yolunu bulmak, birçok kuruluş için bir öncelik haline gelmiştir. Giderek artan sayıda kuruluş, masaüstü sanallaştırma yoluyla şube ortamlarının merkezileştirilmesi ve yönetimini, maliyetleri düşürür, güvenliği arttırır, düzenleyici gereksinimleri karşılar ve esnekliği ve verimliliği arttırırken, masaüstü ve uygulama yönetimini kolaylaştırmak için etkili bir yaklaşım olarak görmektedir.

Kuruluşlar daha yüksek ve maliyetli WAN bağlantı yatırımları yapmalarına rağmen, WAN üzerinde çalışan uygulamalar hala düşük performansla çalışabilmektedir ve bu durum kullanıcıların deneyiminde tutarsızlıklara yol açmaktadır. Ayrıca veri merkezindeki masaüstleriyle merkezileştirilmeyen yerel baskı ve uygulama sunucuları, son kullanıcının uygulamalara ve verilere erişimini yavaşlatabilir.

“VMware View çalışanlarımıza uygulamalarına erişmenin, veri paylaşmanın ve mesafelere rağmen işbirliği yapmanın güvenli bir yolunu sunuyor ve IT ekibi IT işlemlerini kolaylaştırmak için masaüstlerini merkezi olarak yönetme becerisini koruyor,” şeklinde konuşan Kanadalı bir geliştirilmiş bilişim teknolojisi altyapısı tedarikçisi ve integratörü olan Itex, Inc. iş geliştirme başkan yardımcısı Tim Lewis şöyle ekliyor: “Riverbed ve VMware’in yenilikçi yaklaşımı kontrolümüzün ötesindeki -WAN kesintileri gibi- olaylara karşı koruma ve dağıtık bilgisayar ortamlarımızda LAN performansını sağlamayı vaat ediyor.”

Uçta %100 Konsolidasyon ve LAN Performansı
Riverbed Granite’in sağladığı Edge-VSI, kuruluşların tüm uç sunucuları veri merkezinde birleştirmesine ve yönetmesine olanak tanımaktadır. Edge-VSI, merkezi olarak yönetilen verileri dağıtık son kullanıcılara yayarak, IT’nin şube sunucularını, sanal masaüstlerini, uygulamaları ve son kullanıcı verilerini veri merkeziyle birleştirmesini ve VDI gibi hizmetleri uca yerelmişçesine sunmasını olanaklı kılmaktadır. VMware View BOD çözümü ile, kuruluşlar yerel bağlanabilirlik için şubeye VMware View masaüstlerini merkezi olarak sağlayabilir, yönetebilir, koruyabilir ve yansıtabilir – ve tümü düşük bir toplam mülkiyet maliyeti karşılığında. Bu önizleme, kuruluşların çalışma süresini azami düzeye çıkarmasının, masaüstü yönetimini kolaylaştırmasının ve işletim maliyetlerini aşağı çekmesinin nasıl sağlandığını gösterecek.

VMware View BPD çözümü, genişletilmiş VMware View BOD çözümüyle aynı yararları sağlamakla birlikte, yüksek hızlı performansı merkezdeki temsilciler, sınır ötesi geliştiriciler ve dışarıdan sağlanan işçilerle irtibat kurmak için yönetilen bir hizmet olarak masaüstlerine sunarak, VDI için yüksek hızlı performansı daha da arttırmaktadır. Edge-VSI ve VMware View ile genişletilmiş BPD çözümü, kuruluşların tam kontrol ve konsolidasyonu başarabilmesini sağlamakta ve son kullanıcılara ağlar ve lokasyonlarda son derece duyarlı bir bilgisayar deneyimi sunarken, altyapı maliyetini düşürmektedir.

“Dağıtımı basitleştirmek, güvenliği arttırmak ve IT’yi daha etkili bir şekilde yönetmek için sanal masaüstü çözümleri isteyen kuruluşlar VMware View’a güveniyor,” diye konuşan VMware son kullanıcı işlemleri, başkan yardımcısı Vittorio Viarengo sözlerine şöyle devam ediyor: “Riverbed ile ortaklığımızı geliştirerek, son kullanıcılara her uzaklıkta tutarlı bir deneyim sağlayabilen bir çözüm geliştireceğiz ve kuruluşların –daha düşük bir maliyet karşılığında-güvenilir performans, verimlilik ve üretkenlik sağlarken, VMware View ortamlarının tüm yararlarını elde etmesini sağlayacağız.”

“Kuruluşlar IT altyapıları, verileri ya da son kullanıcıları nerede olursa olsun, LAN performansı talep ediyor,” diye belirten Riverbed ürüm yönetimi, kıdemli başkan yardımcısı John Martin şöyle ekliyor: “Riverbed ve VMware’in bu ortak çabası, lokasyona bağlı olmaksızın performansı hızlandırarak, kuruluşların kullanıcılara masaüstlerine, uygulamalarına ve verilerine erişirken sorunsuz bir deneyim sağlamasına yardımcı oluyor."

VMworld’deki Branch Office Desktop ve Business Process Desktop çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve önizleme için, Riverbed standını (#723) ziyaret edin.

İlave Kaynaklar
• Riverbed-VMware Ortaklığı
• Facebook
• LinkedIn
• Riverbed Blog
• Riverbed Community
• Twitter (@Riverbed)
• YouTube

İleriye Yönelik Bildirimler
Bu basın bülteni, kısıtlama olmaksızın Riverbed’in ürünleri ve hizmetlerine yönelik beklenen taleple ve Riverbed’in pazar payını büyütme, dağıtık kuruluşların ihtiyaçlarını karşılama ve öngörülen ortak çözümleri sunma becerisiyle ilgili ifadeler dahil, ileriye yönelik bildirimler içermektedir. Bu ileriye yönelik bildirimler; tamamen gerçekleşmezlerse ya da yanlışlıkları kanıtlanırsa, sonuçlarımızın bu gibi ileriye yönelik bildirimlerin ifade ettiği ya da işaret ettiğinden oldukça farklı olmasına neden olabileceğine ilişkin riskler, belirsizlikler ve varsayımlar içermektedir. Bu ileriye yönelik bildirimler; tamamen gerçekleşmezlerse ya da yanlışlıkları kanıtlanırsa, sonuçlarımızın bu gibi ileriye yönelik bildirimlerin ifade ettiği ya da işaret ettiğinden oldukça farklı olmasına neden olabileceğine ilişkin riskler, belirsizlikler ve varsayımlar içermektedir. Sonuçlarımızın bu gibi ileriye yönelik bildirimlerin ifade ettiği ya da işaret ettiğinden oldukça farklı olmasına neden olan riskler ve belirsizlikler, işimizdeki ve işlem yaptığımız piyasalardaki trendlere ve güçlüklere cevap verme becerimizi; piyasa ihtiyaçlarını öngörme ya da bu ihtiyaçları karşılayacak yeni ya da geliştirilmiş ürünler geliştirme becerimizi; ürünlerimizin benimsenme oranını; dağıtım ortaklarımızla başarılı ilişkiler kurma ve sürdürme becerimizi; endüstrimizde rekabet edebilme becerimizi; ürünlerimize ve hizmetlerimize olan talepteki, bunların satış döngüleri ve fiyatlarındaki dalgalanmaları; tedarik zincirimizdeki açıkları ya da fiyat dalgalanmalarını; fikri mülkiyet haklarımızı koruma becerimizi; genel politik, ekonomik koşullar ve piyasa koşullarını ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na (SEC) sunduğumuz belgelerde daha eksiksiz bir şekilde açıklanan diğer riskleri ve belirsizlikleri içermektedir. Bunlar ve Riverbed’in işini etkilemesi olası diğer riskler hakkında ayrıntılı bilgiler SEC’e 27.07.12 tarihinde sunulmuş olan 10-Q Formu’nda açıklanmaktadır. Bu basın bültenindeki tüm ileriye yönelik bildirimler, bu bültenin tarihi itibarıyla mevcut bilgilerimize dayanmaktadır ve bu ileriye yönelik bildirimleri güncelleme sorumluluğu üstlenmemekteyiz. Bu bültende anılan tüm gelecek ürünler, özellikler ya da ilgili açıklamalar yalnızca bilgi amaçlıdır ve herhangi bir teknoloji ya da geliştirme sağlama taahhüdü değildir. Riverbed’in gelecek ürün planlarını istediği zaman değiştirme hakkı saklıdır.

Riverbed Hakkında
Riverbed global bağlantılı kuruluşlar için performans sağlamaktadır. Riverbed ile, kuruluşlar sanallaştırma, konsolidasyon, bulut bilişim ve felaket kurtarma gibi stratejik inisiyatifleri, performanstan ödün verme korkusu olmaksızın başarılı bir şekilde ve akıllıca uygulayabilir. Riverbed, kuruluşlara IT’yi anlamak, optimize ve konsolide etmek için ihtiyaç duydukları platformu sağlayarak, kuruluşun iş ihtiyaçlarına uygun hızlı, akıcı ve dinamik bir IT mimarisi oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Riverbed (NASDAQ: RVBD) hakkında ilave bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: IT Performance Company - analyze, accelerate, and control your IT | Riverbed.

Bu bültende kullanılan Riverbed ismi ya da logosu ve tüm Riverbed ürün ya da hizmet isimleri ya da logoları, Riverbed Technology, Inc.’in ticari markalarıdır. Kullanılan tüm diğer ticari markalar ilgili sahiplerine aittir.

VMware ve VMware View, VMware, Inc.’ın Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki tescilli ticari markaları ve/ya da ticari markalarıdır. “Ortak” ya da “ortaklık” sözcükleri VMware ile herhangi bir başka şirket arasında yasal bir ortaklık ilişkisi belirtmemektedir.
MEDYA İLETİŞİMİ
Berk Ütkü
Promedia Public Relations
0212 465 7000
berku@promedia.com.tr

###