Öncelikle her şekilde paylaşımın yapıldığı kategoride, bende sizlere hem bilgilendirme hemde kullanmanız açısından bir kaç bilgi aktaracağım.


İnternet üzerinden daha önce bağlandığımız pek çok siteye erişirken problemlerle karşılaşmaktayız. Genel olarak bakıldığı zaman geçtiğimiz yıllara göre, özellikle de 2014 yılının başlarında yeni kanun tasarısıyla birlikte pek çok sebepten dolayı kapatılan siteleri görebiliyoruz.


Mahkeme kararıyla kapatılan web sitelerine ülkemiz üzerinden giriş yapmak mümkün değildir. Yasaklanan web sitelere genel anlamda bakıldığı zaman, sebepsiz olmadığını görebilmekteyiz. Kapatılan siteler çoğunlukla, devleti zedeleyen, ve kullanıcıları zorda bırakan platformlar olup bu platformların kapatılmaması için nedenler görülmediği taktirde, TTNET- SÜPERONLİNE- Türktelekom internet sağlayıcılarımıza iletilen tebliğ edilmesi sonucunda web sitelerinin iletişimi kesilmektedir.


Yasaklandıktan sonra ülkemizde kullandığımız bilgiler üzerinden iletişim kurmak mümkün değildir. Bu nedenle online servisleri kullanmakta fayda vardır. KTUNNEL hepimizin bildiği servislerden biri olup ve ülkemizde en çok kullanılan servislerden biridir.
Erişim sağlanamayan sitelere bu sayede giriş yapabilirsiniz.
Herhangi program kurulumuna, dns değiştirme işlemine gerek kalmadan en kolay yöntemlerden biri olan browser sayfanız üzerinden hızlı güvenli bir şekilde dilediğiniz siteye bir kaç saniye içerisinde iletişim kurabilirsiniz. Yasaklı sitelere giriş yapmak eskiden çok zor görünse de günümüzde gelişen internet teknolojileriyle birlikte pek çok yöntem geliştirildi ve programlar tasarlandı.

Bu servisin aynısı olan ve kullanıcıların sıklıkla kullandığı ninja cloak servisi de tamamen ücretsiz olup aynı mantıkla kullanıcılara hizmet sunmaktadır. Bu nedenle herhangi program kurulumu yapmanıza gerek yoktur. Program kurulumu yaparak bilgisayarınıza virüs bulaşması gelecek tehditleri engellemeniz oldukça zordur. Bilgisayara sızan kötü yazılımlar genellikle programın bünyesinde barındırmış olduğu reklamlardan kaynaklanmaktadır.