4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Mesajlar
    5
    İtibar Gücü
    0

    ISI PROBLEMİM FİX OLDU

    2 ay önce yeni bir sistem topladım. İlk etapta mainboardı MSI Neo2-Platinium almıştım. Kart garantiden değişti. Yerine Stabilite kralı ama O/C özürlüsü İntel D865PERLX gönderdiler. Çipsetten memnunum ama bütün O/C yatırımlarım boşa gitti o ayrı.

    Gelelim sorunuma P4 Prescott 3.0 Ghz işlemci + Zalman CNPS7000cu fan kullanıyorum. Kasam problemsiz bir soğutma sistemine sahip. Kasa içi hava akımı ve kablo düzenim gayet yerinde. Gel gelelim. Sistemi ilk topladığımda CPU sıcaklığı 39 - 45 arası gezinirken; ne olduysa 45-65 arası gezinmeye başladı. PSU normal 350W (gerçek) CPU ve Fan heatskin arasında Arctic Silver 5 sürülü. BIOS güncelemesi de yaptım. Ne oldu bu sisteme ya. Sıcaklıklar bu CPU için de benmi kuruntu yapıyorum? Yoksa sistemde değişiklik mi yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

  2. #2
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Fanı söküp üstünde hava tuttuktan sonra alt kısımdaki ısıl iletkeni temizleyin. Daha sonra işlemci üzerindeki ısıl iletkenide temizledikten sonra çok ince bir tabaka halinde Arctic Silver 5 sürün. Fanı iyi bir şekilde monte ettikten sonra sıcaklık biraz daha aşağı düşücektir.
    Arctic Silver 5 gibi ısıl iletkenler yaklaşık 200 saat sonra tam performanslı olarak çalışmaya başlarlar.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Dec 2005
    Mesajlar
    5
    İtibar Gücü
    0

    Peki sıcaklıklar normal mi?

    Peki sıcaklıklar Prescott için normal mi? Ben mi abartıyorum gözümde bi de bunun minimal ve maximal ısısı ne olmalıdır. Northwood'dan sonra bayağı bir afallattı bu beni Bu topladığım en az 10'cu sistem valla böyle sıcaklık görmedim ben ya

  4. #4
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    İlk çıkan serideki Prescott işlemcilerde ısınma sorunu var galiba ama 3. serideki işlemcilerde bu sorun ortadan kalkmış diye duymuştum. İşlemcinizin aşırı ısınması bunun ile de alakalı olabilir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2