Yaratıcılık alanının lideri, 3D yaratıcılığının ana akım olmasıyla birlikte bu alanda patlama derecesinde büyüme fırsatları görüyor. Sanatçılar, tasarımcılar ve mühendisler, kalemli ve dokunmatik kullanımın kalitesini, hızını ve rahatlığını keşfediyorlar.
Las Vegas, ABD - 5 Ocak 2016 (CES) – Dünya çapında Yaratıcı Profesyonellerin kullandığı marka olan Wacom, 3D alanında ürün geliştirme ve pazarlama faaliyetlerini genişletiyor. Şirket, Ekran ve Mobil Tablet işinde, kısmen 3D uygulamalarının kullanımındaki artışa bağlı olarak patlama derecesinde bir büyüme yaşıyor. 3D teknolojisinin popülerliğinin artması ve iş akışının ana akım haline gelmesiyle birlikte, 3D sanatçıları, tasarımcıları ve mühendisleri gittikçe artan oranda, yaratıcı kalemli ekranlar ve Intuos Pro tabletlerden oluşan Wacom’un ödüllü Cintiq ailesine yöneldiler. Bu yönelme, Wacom kullanıcılarının tüm önemli 3D uygulama sağlayıcılarından alabildikleri desteğin yanı sıra, basınca duyarlı doğal ve pratik kalemli kullanım, ergonomi ve üretim hızı sayesinde oldu.
Wacom’un Marka Departmanından sorumlu olan İdari Başkan Yardımcısı Jeff Mandell, “3D mühendislik, hızlı prototip oluşturma ve talep üzerine parça üretimi trendlerinin desteği ile 3D Tasarım bir dönüşüm yaşıyor. Bu, pazara yeni 3D ürün ve servisleri sunmayı hızlandırmak için kaynaklarımızı harekete geçirmemizin nedeni olmuştur, böylece 3D Baskı gibi yeni gelişen alanların yanı sıra, 3D, Multimedya ve CAD gibi eski kullanım ortamlarını da destekliyoruz. Otomotiv, tüketim elektroniği ve moda alanlarındaki büyük oyuncular yıllardır Wacom Cintiq’leri kullanıyorlar, ancak 3D’nin gelişimi ve bu alandaki satın alınabilirlikteki artışın yanı sıra Dassault’un Solidworks Industrial Designer’ı ve Autodesk’in Mudbox’ı gibi güçlü uygulamalar Wacom’a pek çok yeni kapı açılmasına yardımcı oldu” dedi.
Wacom ileride, var olan ürün serisine 3D’yi iyileştirecek ürünler ekleyecek ve pazara özel 3D ürünler sunacak, bunlar müşterilerimizin özel ihtiyaçlarını karşılayacak ve iş akışı dinamiklerini değiştirmeksizin 3D tasarımı yeniden şekillendirme potansiyeline sahip olacaklar. Mandell sözlerine şunları da ekledi, “Pazarda gördüğümüze ve müşterilerden duyduklarımıza dayanarak, Wacom’un kalemli ve dokunmatik yaratıcı cihazlarına güveniyoruz ve gelecek ürünler, büyüyen bu işin gelişiminde Wacom açısından önemli bir rol oynayacak.”
Bu yılki CES’de, 6-9 Ocak ‘ta Las Vegas Convention Center’ın Güney Salonu’ndaki Wacom standında (#30459), önemli bir konu da 3D tasarımda Wacom teknolojisinden en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı olacaktır. Wacom, ürünlerinin, özellikle de amiral gemisi ürünü Cintiq kalemli yaratıcı ekranlarının, taslaktan bitmiş ürüne kadar 3D nesnelerini yaratmak için en etkin yolu nasıl sağladığını gösterecek.
3D alanında 13 yıldır animasyondan, görsel efektlere ve yazılım üretimine kadar her alanda çalışan Craig Barr, Wacom’un CES’deki standında profesyonel bir 3D iş akışı demosu yapacak. Donanım ve yazılım iş akışı üzerine kendi hesabına yaptığı 100’den fazla teknik video ile Barr’ın uzmanlığı ve sunum nitelikleri, Wacom standındaki katılımcılar açısından oldukça yararlı olacaktır. Ziyaretçiler, Barr’ın mükemmel 3D modeller yaratmak için Autodesk’in Mudbox ve Maya’sından Pixologic’in ZBrush’ına kadar çeşitli yazılım setleri ile bir Cintiq 27QHD’yi nasıl kullandığını görme şansına sahip olacaklar ve bir Ember 3D yazıcıda basıldıktan sonra da sonucu görebilecekler.
3D üretim ortamı, hassaslık, doğruluk ve hız gerektiriyor. Bu nitelikler doğrudan Wacom’un tüm Cintiq ailesini tanımlıyor ve dünyanın her yerinde önde gelen tasarım stüdyoları ve yenilikçi tasarım okullarında şu anda kullanılmakta olan Cintiq ekranların sayısı da bunun kanıtı. Mandell gururla şunları da ekliyor, “Bilgisayar sanatlarının, sanal veya artırılmış gerçekçilik, özel efekt, 3D modelleme, animasyon veya sade ve basit 2D grafiklerin bulunduğu her yerde, muhtemelen Wacom ürünleri yaratıcı iş akışlarında kullanılmaktadırlar. 3D’ye artan odaklanmamız ile birlikte, hizmet ettiğimiz pazar dilimleri ve müşteri tipinde de yaratıcı tasarım liderliğimiz genişlemeye devam edecek.”
Daha fazla bilgi için lütfen www.wacom.com’a danışın.

- son -

Wacom Hakkında
1983’te kurulan Wacom, 150’den fazla ülkede pazarlama ve dağıtımı desteklemek için kurduğu şirketleri ve ofisleri ile Japonya merkezli (Tokyo Borsası 6727) global bir şirkettir. Wacom’un insanları ve teknolojiyi doğal arabirim teknolojileri yoluyla birbirine daha yakınlaştırma vizyonu, onu, dijital imzaları saklamak ve işlemek için kullanılan dijital kalem ve çözümlerin yanı sıra interaktif kalemli tabletlerin ve ekranların da dünyadaki lider üreticisi konumuna getirdi. Wacom’un pratik giriş cihazlarının gelişmiş teknolojisi, dünyadaki en ilginç dijital sanatların, filmlerin, özel efektlerin, moda ve tasarımların bazılarının yaratılmasında kullanılmıştır, kurumsal ve ev kullanıcılarına kişiliklerini ifade etmeleri için önde gelen arabirim teknolojisini sağlamıştır.
Dünyadaki milyonlarca kişi, akıllı telefonlarını, medya tabletlerini veya masaüstü bilgisayarlarını çalıştırmak ve şahsi yaratıcılıklarını ifade etmek için, basınca duyarlı dijital kalem teknolojisini kullanıyorlar. Şirket, ürünlerini, artan pazarlara hizmet veren önde gelen üreticilere OEM çözümleri olarak da sunuyor. Wacom feel IT teknolojileri olarak adlandırılan Wacom’un arabirim teknolojisi, stratejik iş ortaklarına entegre bir çözüm olarak da sunuldu. Çoğu Tablet PC üreticisi, eşsiz bir kullanıcı arabirimi deneyimi sunmak için, markanın gelişmiş özelliklerine ve güvenilirliğine güveniyorlar. Daha fazla bilgi için lütfen www.wacom.com’u ziyaret edin.
Basın kontağı:
Douglas Little
Kıdemli Halkla İlişkiler Müdürü
360-896-9833 x174
douglas.little@wacom.com