Buluttaki Gelişmeleri Kaçırma Kaygısı Bir Gerçek: Araştırma, C-Level ve Diğer BT Liderlerinin Buluttaki Gelişmeleri Kaçırmaktan Kaygı Duyduklarını Doğruluyor

-- CITO Research ve Commvault’un bulguları, iş liderleri bulutu hızla benimserken, bunların yüzde 81’inin yeni bulut gelişmelerini kaçırma konusunda çok kaygılı olduğunu gösteriyor --


-- Araştırmaya katılanların yüzde 75’i, bulut projeleri arasında işlerini en çok etkileyenin veri koruma ve yedekleme olduğunu söylüyor --

-- Katılımcıların yüzde 93’ten fazlası, işlemlerinin en azından bazılarını buluta taşıdığını söylüyor, önemli bir bölümü sadece bulutu kullanıyor veya tümüyle buluta geçmeyi planlıyor --

Tinton Falls, NJ – Ağustos 2017 - Kurumsal yedekleme, kurtarma, arşivleme ve bulut alanlarında global bir lider olan Commvault (NASDAQ: CVLT), C-level ve diğer BT liderlerinin yüzde 81'inin bulut alanındaki ilerlemeleri kaçırmayla ilgili olarak son derece kaygılı olduklarını ortaya koyan yeni bir idari araştırmanın sonuçlarını açıkladı. BT araştırma şirketi CITO Research ile ortaklaşa yürütülen anket, CEO'lar, CIO'lar ve CTO'ların ciddi buluttaki gelişmeleri Kaçırma Korkusu yaşadıklarını gösteriyor.

Anket, buluttaki gelişmeleri kaçırma korkusunun iş liderlerini bulut stratejileri üzerinde tam hızda ilerlemeye ittiğini ve ankete katılanların yüzde 93'ünün en azından bazı süreçlerini buluta taşıdığını gösteriyor. Buna ek olarak, ankete katılanların yüzde 56'sı, sadece bir kısmını değil tüm süreçlerini buluta taşıdıklarını ya da taşıma niyetinde olduklarını belirtiyorlar.

CITO Research’ün Teknoloji Şefi Dan Woods, "Anket, Bulutu Kaçırma Korkusu’nun gerçek olduğunu ve bu yeni ufukların değerini kuruluşlarına getirmeye çabalayan C-level ve diğer BT liderlerinin aklında, artan BT sonuçlarından, yükselen iş çevikliği için stratejik bir destekçi olmasına kadar hep bu korkunun olduğunu açık bir şekilde doğruluyor. Araştırma, şirketlerin bulut yeteneklerini anlamaya çalışırken bile buluta geçiş sürecini tam performansla yürüttüklerini gösteriyor. Veri koruma ve kurtarma, bulutun iş üzerinde önemli etkilere sahip olduğu temel bir alan olarak öne çıktı" dedi.

Commvault’un çözümler pazarlaması kıdemli direktörü Don Foster, “Bulut teknolojilerini kurmak, işinizdeki dijital dönüşümü ilerletmenin etkili bir yolu olmaya devam etmekte. C-level ve diğer BT liderleri bulut gelişmelerine ayak uydurma konusunda gerçekten kaygılılar. Bu dönüşümde yenilikçi olmak için her büyüklükteki organizasyonun, yeni bulut teknolojisi geliştirmelerinin, verilerin nasıl taşıdığı, yönettiği, koruduğu ve kurum içinde ya da bir bulut tedarikçisinin bulut teknolojisi ile en etkin şekilde nasıl kullandığına ilişkin olarak pragmatik ve etkin kullanıma izin vermesi konusunda net bir anlayışa sahip olması gerekir. Buluttaki gelişmeleri kaçırma korkusunun gerçek olduğunu ortaya koyan bu anket sonuçları, kurum içinde ve bulut lokasyonunda verilerin taşınmasına, yönetilmesine ve kullanılmasına izin veren, günümüzde piyasadaki tek veri yönetimi platformuna sahip stratejik ve güvenilir bir ortak olarak bize güvenen ve giderek büyüyen müşteri tabanında CommVault'un giderek gördüğü şeyle uyumludur” dedi.

Araştırmalar, iş liderlerinin yüzde 75'inin veri koruma ve yedeklemeyi, kendi işlerinde en etkili bulut projelerinden biri olarak gördüğünü gösterdi. Bununla birlikte, veri koruması ve yedeklemeyi bulut için en etkili kullanım olarak görmesine rağmen, yüzde 63'ü, buluttan verileri hızlı bir şekilde kurtarma konusunda son derece kaygılı ya da çok endişeli. Foster sözlerini şöyle sürdürdü, “Deneyimlerimiz, bu endişelerin temel düzeyde yedekleme için doğal araçlardan daha fazlasına ihtiyaç duyduklarını anlayan müşterilerden geldiğini açıkça ortaya koyuyor. Müşteriler, verileri nerede bulunuyor olursa olsun (kurum içi veya bulutta), verilerinin tam olarak korunuyor ve kurtarılabilir olmasını sağlayacak şekilde, bütünsel bir yedekleme ve kurtarma gereksinimi duyduklarının farkına varıyorlar.”

Raporda yer alan diğer önemli bulgular arasında şunlar da var:
· Buluta daha fazla uygulama ve veri taşınmasını önleyen en büyük engeller:
o Yüzde 68, verinin hacminden bahsediyor
o Yüzde 65, geçişi desteklemek için personelin niteliklerinin geliştirilmesi/yetenek bulma mücadelesinden bahsediyor
o Yüzde 55, bulutlardaki ve kurum içi verilere ilişkin politikaları büyük engel olarak gösteriyor
· Buluta geçiş yatırımı: Araştırmaya katılan iş liderlerinin yüzde 87’si, gelecek yıl buluta daha fazla bütçe ayırmayı planlıyor. Bu arada sadece yüzde dördü daha az yatırım yapacaklarını umuyor.
· Veri güvenliği & kurtarma: Yüzde 91’i, SaaS veya bulut temelli uygulamalar için veri korumayı gerçekleştirdiklerini söylüyor.
· Buluta geçme konusunda müşterilerin asıl nedenleri:
o İş çevikliği sayesinde müşteri odaklanması: yüzde 33
o Maliyet tasarrufu: yüzde 22
o Yenilikçilik ve yeni uygulamaların, ürünlerin ve servislerin geliştirilmesi: yüzde 20

Bu yöneticiler için buluta giden yolculuk önemli olduğu kadar pozitiftir. İş dünyasının liderlerinin yalnızca yüzde biri bulut yolculuğunu Sinir bozucu, yüzde 13'ü Pahalı bulurken, yüzde 51'i bunu Yenilikçi, yüzde 35'i ise Heyecanlı olarak nitelendirdi.

California, San Mateo vilayeti bilgi işlem şefi John Walton da, “Devlette, değişime uyum sağlamak için çok esnekliğe ihtiyacımız var. İş gereksinimleri akıcı, tedarik ve finansman zaman planları uzundur ve mükelleflerin paralarının sanki iyi harcanmış gibi hissetmesini istiyoruz. Bugünkü bulut anketi sonuçları, yıkıcı BT trendlerinin ön saflarında olan teknolojileri benimsemek için yıllar önce ana hatlarıyla belirttiğimiz ileriyi düşünme stratejisinin bir diğer doğrulamasını yapıyor. Mevcut altyapıyı hem özel bulut hem de herkese açık bulut hizmetleri ile birleştirip hibrit bir altyapı oluşturarak, iş yükleri ve veriler, altyapılar arasında kolaylıkla taşınabilir ve Vilayetin sorunsuz bir şekilde çalışmasına izin veren kritik bilgilere daha gelişmiş bir erişimi sağlarken, en iyi fiyat/performans kombinasyonunu sağlayan altyapıyı kullanmasına da izin verir" diyor.

Walton, CommVault yöneticileri, müşterileri, iş ortakları ve diğer düşünce liderlerine katılarak, bunlar ve diğer veri yönetimi konularını, Washington DC'de 6-8 Kasım 2017'de düzenlenecek, verilerin korunması ve etkinleştirilmesine yönelik endüstrinin önde gelen etkinliği olan Commvault GO 2017'de konuşacak. San Mateo Vilayetinin bulut stratejisini desteklemek için Commvault'u kullanması hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Commvault ve CITO araştırması ABD’deki şu endüstrilerdeki ancak bunlarla da sınırlı olmayacak şekilde C-level yöneticileri hedefledi (buluta ilişkin genel perspektif ve iş stratejilerinin daha iyi anlaşılması amacıyla): teknoloji, finans servisleri, imalat, sağlık, perakende ve telekom. “BT Liderleri Bulut Konusunda Endişeliler: Bir Yönetici Bulut Araştırması” adlı raporun tamamına Commvault’un şu sitesinden ulaşabilirsiniz: www.commvault.com/resources/executive-cloud-survey.

###

CITO Research Hakkında
CITO Research, teknoloji liderliği yeteneklerini geliştirmek için araştırmalar yapmayı ve raporlar sağlamayı hedefliyor. CITO Research ayrıca, iş sonuçlarını iyileştirmek isteyen BT departmanlarına danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.

Commvault Hakkında
Commvault, bulut veri yönetimi çözümlerinin önde gelen bir sağlayıcısıdır, dünya çapında şirketlerin verilerinden daha fazla değer ve iş öngörüsü elde etmesine ve modern veri ortamlarına dönüştürmelerine yardımcı olur. Doğrudan veya dünya çapındaki bir iş ortakları ve servis sağlayıcıları ağı ile sunulan çözümler ve servislerle Commvault çözümleri, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv, dosya senkronizasyonu ve paylaşımında endüstrinin lider portföylerinden birini oluşturuyor. Bağımsız ve güvenilir bir uzman olarak Commvault, teknoloji vizyonu, yenilikçiliği ve icracılığı için müşterilerden ve nüfuzlu üçüncü partilerden övgüler almaktadır. Donanım işi veya diğer iş gündeminin cazibesine kapılmaksızın Commvault’un sadece veri yönetimine odaklanması, yerinde (on-premise) olarak, mobil platformlarda, bulutta dağıtılan ve bir-servis-olarak sunulan çözümlerin, tüm endüstrilerdeki her boyuttan şirket tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. Dünyanın her yerindeki pazarlarda oldukça nitelikli bireylerden oluşan 2,700 kadar çalışana sahip olan Commvault, NASDAQ (CVLT) borsasında halka açık bir şirkettir ve genel merkezi ABD’de Tinton Falls, New Jersey’dedir. Commvault hakkında daha fazla bilgi edinmek için — ve sizin için veri çalışmalarınıza nasıl yardımcı olabileceğini görmek için — commvault.com’u ziyaret edin.



# # #


Commvault’un Güvenli Liman Beyanı: Müşterilerin sonuçları buradaki ifadelerden maddi olarak farklı olabilir; Commvault tüm müşterilerin yukarıda ifade edilen kazançları elde edebileceğini garanti etmez. Bu basın bülteni ileriye yönelik ifadeler içerebilir, bunların arasında rekabet faktörleri, yazılım ürünleri ve ilişkili servislerin geliştirme, üretim, pazarlama ve satışının doğasında olan zorluklar ve gecikmeler, genel ekonomik şartlar ve benzerleri gibi risklerin ve belirsizliklerin söz konusu olduğu finansal tahminlere ilişkin ifadeler olabilir. Commvault'un geleceğe ilişkin inançları, planları, beklentileri veya amaçları, 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 27A bölümünde ve 1934 Menkul Kıymetler Borsası Kanunu’nun 21E bölümündeki düzenleme kapsamındaki geleceğe yönelik ifadelerdir. Bütün bu ileriye yönelik ifadeler, 1995 Menkul Kıymetler Davası Reformu Kanunu’nun güvenli liman hükümlerine uygun olarak sarf edilmiştir. Gerçek sonuçlar beklenen sonuçlardan maddi olarak farklı olabilir. Commvault, ileriye yönelik beyanlarını güncellemeyi taahhüt etmez. Herhangi bir ürün sürümünün geliştirilmesi ve zamanlamasının yanı sıra özelliklerinin veya fonksiyonlarının herhangi biri bizim takdirimize kalmıştır.

©1999-2017 Commvault Systems, Inc. Bütün hakları saklıdır. Commvault, Commvault ve logosu, "C hexagon” logosu, Commvault Systems, Solving Forward, SIM, Singular Information Management, OnePass, Commvault Galaxy, Unified Data Management, QiNetix, Quick Recovery, QR, CommNet, GridStor, Vault Tracker, InnerVault, Quick Snap, QSnap, IntelliSnap, Recovery Director, CommServe, CommCell, ROMS, Commvault Edge ve CommValue, Commvault Systems, Inc.’in tescilli markaları veya kayıtlı tescilli markalarıdır. Diğer bütün üçüncü parti markalar, ürünler, servis isimleri, tescilli markalar veya kayıtlı servis markaları, sahiplerinin mülküdür ve sahiplerinin ürün veya servislerini belirlemek için kullanılırlar. Tüm özelliklerin haber vermeden değiştirilebilmesi söz konusudur.