Sanayi tipi manyetik kireç önleyiciler (Kireç Kırıcı) kirecin yapışmasını engelleyip işletme ve arıza maliyetlerini düşürür. Sanayi tipi manyetik kireç önleyicilerin içerisinde bulunan manyetik alanlar kireci yok etmezler kirecin yapışmasını engellerler. Filtre ve bakım maliyetleri olmadığı için işletme maliyetlerini düşürür. Kirecin sisteme yapışmasından kaynaklı tıkanmalar bozulmalar arızalar yaşanmayacağı için arıza giderleri yaşanmaz. Sisteme takılan manyetik kireç önleyiciler kendine ödenen ücreti kısa süre içerisinde amorti edip kara geçeceklerdir.


Manyetik kireç önleyiciler 1 inç boru çapından itibaren endüstriyel ve sanayi tipi kireç önleyici olarak isimlendirilirler. 2 İnç ve üzeri ürünler için hat ve çalışma mesafelerinde sınır olmayan kollektörlü ürünler tavsiye edilmektedir. Manyetik kireç önleyicilerin tercih nedenlerinden ilki boru çapıdır. Boru çapı değiştirildiğinde basınç değişmektedir, basınç değişikliği sistemsel sorunlara yol açmaktadır. 2inç ve üzeri ürünlerde kollektör kullanımı suyu geçici bir süre parçalara ayırarak suya manyetik alanın etki etmesini sağlamaktadır. Kollektörlü ürünlerin tek üreticisi olan Miramak Manyetik Kireç Önleyici firması yüzlerce referans ve müşteri memnuniyeti politikası ile 18 yıldır sektörün ilk tercihi konumundadır.


Sanayi tipi manyetik kireç önleyicilerinde mıknatısları suya temas eden ürünler pas ve çürüme yaratmaktadırlar. Hem sağlık hem de uzum ömürlü olması açısından paslanmaz boruların etrafına dizilen ve suyla sadece borunun temas ettiği sistemler en sağlıklı ve en uzun ömürlü ürünlerdir. Miramak Sanayi Tipi Ürünler rahatlıkla gıda tesislerinde ve tarımda kullanılmaktadır.


Sanayi tipi kireç önleyiciler fabrikalar, tesisler, üretim merkezleri, apartmanlar, siteler, rezidanslar, seralar, tarlalar, hayvan çiftlikleri, süt tesisleri, mahalleler, köyler hatta ilçe girişlerinde kullanılmaktadır.