4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Windows Vista 2006 Sonunda Çıkıyor


    Microsoft`un kurucusu Bill Gates, Windows`un yeni işletim sistemi Vista`yı Las Vegas`da düzenlenen elektronik fuarında tanıttı

    Gates, geleceğin evlerinde aynı zamanda önemli bir eğlence ve oyun merkezi olarak da kullanabilecek Vista`nın yüksek çözünürlüklü (High Definition) görüntüleri kayıt ve açma olanağı sağlayan, albüm tarihleriyle müzikleri filtre ederek indiren özelliklerini gösterdi.

    Geniş bant ve yüksek çözünürlüğün artık daha fazla bir arada ve birleştiricinin yazılım olduğunu söyleyen Gates, yeni yazılımın kullanıcılar tarafından beğenileceğini umduğunu kaydetti.

    En büyük rakip IBM
    Vista ile yeni bir arama fonksiyonunu da hayata geçiren Microsoft`un patronu Gates, konuşması sırasında Google ve Apple gibi bu sektördeki bazı rakiplerine de dokundurdu.

    "Rakiplerimizden biri abartılıyor" diyen Gates, sektörün en büyük firmasının IBM olduğunu ve IBM`in Microsoft`tan dört kat fazla çalışanı, daha fazla kazancı olduğunu söyleyerek, "IBM en büyük rakibimiz, ama basın IBM hakkında yazmayı sevmiyor" diye konuştu.

    2006 sonunda çıkıyor
    Microsoft`un daha önce `Longhorn` kod adıyla bilinen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista`nın ilk deneme sürümü `Vista Beta 1` daha önce son derece sınırlı bir kitle için deneme amacıyla yayınlanmıştı.

    2006 yılı sonunda raflarda olması beklenen ve arayüzünde yarı şeffaf karakterler ile görseller kullanılılan Vista`nın en çok konuşulan özelliği ise arama teknolojilerini işletim sistemine entegre etmiş olması.

    Kripto teknolojili sistem
    Kullanıcı hesapları açılışında Mac OS X ve Linux`a benzediği belirtilen Vista, `administrator` girişleri konusuna da bazı değişiklikler getiriyor. Vista`ya eklenen `task scheduler` adlı özellik de kullanıcı tarafından tanımlanan komutları kullanıcıya hatırlatıyor.

    Yeni işletim sisteminde izinsiz kullanıcıların bilgisayardan bilgi sızdırmasını önleyici yeni bir teknoloji de bulunuyor. Vista yüklü dizüstü bilgisayarlar çalınsa bile kripto teknolojisi sayesinde çalan kişi bilgisayardaki dosyalara ulaşamayacak.

    İki yönlü güvenlik duvarı
    Vista`nın yeniliklerinden bir diğeri de, yeni internet tarayıcı Internet Explorer 7 olacak. Microsoft, yeni işletim sistemi ile desteklenen tarayıcının daha güvenli olduğunu savunuyor.

    Vista`da ayrıca dışa çıkışlar için güvenlik duvarı ile dıştan gelen verileri tarayan bir de filtre bulunuyor. Service Pack 2 destekli Windows XP`deki güvenlik duvarı, sadece içeri girişleri koruyordu.

    Yeni işletim sisteminde açılış hızlanırken, uyku modu da Windows XP`nin `standby` ve `hibernate` özelliklerinin bir birleşimi olarak bulunuyor ve daha kolay çalışıyor.

    Microsoft, Vista`nın veri akışını düzelteceğini ve dosyaların daha verimli organize edeceğini vurguluyor. 2001`den bu yana Longhorn olarak anılan Vista`nın, 2004 yılında çıkacağı açıklanmış daha sonra ise 2006 sonuna ertelenmişti.
    (CnnTürk)

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    BUDA BENDEN Bİ KIYAK

    VİSTA GÖRÜNÜMLÜ XP.....
    söylenecek bir söz yok kullanıyorum ve süper
    masaüstünde çıkan hızlı araç çubuğu yeni görsel ikonları ile denediğim en güzel vista teması bu vistayı sabırsızlıkla bekleyenlere kesinlikle tavsiye ederim

    http://bricomix.free.fr/packs/Pack_V...spirat_1.1.exe

    BUDA TEMANIN GÖRÜNÜMÜ

  3. #3
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Mesajlar
    639
    İtibar Gücü
    0
    kardeş saolda işte ingilizce olmasa kullanıcam da
    neyse hele tam sürüm çıksın ondan sonra

  4. #4
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Ya keşke 2006 ortalarında çıksada bekletmese, çok merak ediyorum nasıl birşey olacağını, gerçi beta sürümlerinden gördük birşeyler ama...
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2