download.jpg

Konuşmak yalnızca ağızdan söylenmek istenilen kelimelerin çıkmasını kapsayan bir eylem değildir. Konuşma eylemi, anlama, okuma, mimik yapma, yazma gibi eylemlerin tamamını içeren bir aktivitedir. Afazi ise beyinde oluşabilecek herhangi bir hasar neticesinde bu eylemlerden yalnızca bir tanesinin dahi kaybolması sonucunda oluşan hastalığa verilen isimdir. Bu hastalık günümüzde birçok bireyde faal olarak görülebilmektedir. Afazi hastalığına sahip olan bireyler genellikle konuşma bozukluğu, kendini ifade etme güçlüğü gibi olumsuzluklara sahip bireylerdir.

Afazi Hakkında Daha Detaylı Bilgilendirme

Afazi hastalığı beynin dil ve konuşma yetilerinin kontrol edildiği bölümde oluşabilecek herhangi bir felç ya da darbe neticesinde oluşabilen bir hastalıktır. Bu hastalık felç geçirmiş ve daha sonradan kasları eski yeterliliğine geri kavuşmuş hastaların bir kısmında da gözlemlenmektedir. Ancak afazi hastalığına sahip olmak için yalnızca felç ya da darbe gerekli sebepler arasında yoktur. Beyinde oluşabilecek herhangi bir tümör, Alzheimer gibi hastalıklar da konuşma ve dil bozukluklarının bireyde oluşmasına sebebiyet verebilmektedir. Afazi hastalığının günümüzde bilimsel olarak kanıtlanmış birçok çeşidi vardır. Ancak hepsinde problem ortaktır. Afazi olduğunun en büyük belirtilerinin başında konuşurken zorluklar yaşamak gelmektedir. Hastalık beynin direkt olarak konuşma ve dil özelliklerinden sorumlu olan bölgesinde meydana geldiği için direkt olarak konuşma etkilenmektedir. Bunun yanı sıra yanlış ve garip kelimelerin konuşma esnasında söylenmesi de hastalık belirtileri arasında yer almaktadır.

Afazi İle İlgili Bilinmesi Gereken Her Şeye İnternet Üzerinden Ulaşın

Diğer her hastalıkta olduğu gibi, teşhis konulması hastalığın tedavi edilmesi gibi kritik bilgileri öğrenmek için bir araştırma yapmak gerekmektedir. e-psikiyatri.com internet adresini ziyaret ederek siz de afazi hastalığı ile ilgili bilinmesi gereken her bilgiyi öğrenebilirsiniz.