Çelik raf sistemleri, dayanıklı olması sebebiyle ağır malzemelerin depolanmasında tercih edilmektedir. Özellikle depolarda kullanılan bu sistemler, üretimde kullanılan malzemeler sayesinde uzun süre kullanılabilmektedir. Ancak sistemler baştan aşağıya detaylı bir şekilde üretilmektedir. Her kısım ayrı üretilerek bir bütün hale getirilir ve gerekli testler yapılır. Çelik raf ayağı, sistemin en önemli parçasıdır. Çünkü bütün sistemi ayakta tutan parça ayak kısımdır. Bu sebepten dolayı, bu bölge kalın ve dayanıklı malzemeden yapılır. Böylece ağır yükleri rahatlıkla taşıyabilmektedir. Çelik, yapısı gereği dayanıklı bir malzemedir. Bu tür malzemelerin böyle özelliklerinin olması, raf sistemlerinde büyük bir avantaj olarak gözlemlenir ve sıklıkla kullanılır. Böylece ortaya dayanıklı ürünler çıkmaktadır.
Çelik raflar, bir bütün halinde görünse de, aslında parçalar halindedir ve civatalar sayesinde birleştirilmiştir. Bu nedenden dolayı bu tür raflara bazen cıvatalı raf da denilebilmektedir. Cıvatalarla bir araya getirilen sistemler genellikle depo ortamlarında veya fabrika ortamlarında tercih edilir. Bunların yanı sıra çelik ve cıvatalı raflar arşiv raf sistemleri olarak da kullanılmaktadır. Arşiv raflar genellikle uzun yıllar kullanılmaktadır. Bu nedenden dolayı da uzun yıllar dayanabilecek ürünlere yönelim olmaktadır. Çelik de yapısı gereği uzun yıllar dayanabilmekte ve sağlamlığı ile birlikte kullanıcılara sorunsuz bir hizmet verebilmektedir. Sizde bunun bilincinde olarak hareket ettiğiniz zaman herhangi bir sorun ile karşılaşmaksızın kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz.
Metal raf, yapısı gereği çelik raflara benzemektedir. Oldukça dayanıklı olmakla birlikte farklı renk seçenekleri vardır. Ayrıca rahatlıkla şekil alabilme özelliği de bulunmaktadır. Bu avantajlar sayesinde dilediğiniz ortama uygun renk ve şekil seçeneğini bulabilirsiniz. Böylece ortamınızı bozacak raf sistemlerinde uzak durarak, ortamınıza uygun raf sistemine kavuşabilirsiniz. Günümüz de bu raf modellerinin renk seçeneği olarak genellikle gri raf tercih edilmektedir. Bu rengin seçilmesinin başlıca sebepleri, parlak olması ve rengin her ortama uyum sağlayabilmesidir.
Çelik raf fiyatları, sistemlerin sağlamlığı göz önüne alındığı zaman oldukça uygundur. Uzun yıllar herhangi bir sorun ile karşılaşmadan kaliteli sistemlere sahip olmak için bütçenizi sarsmayacak paralar ödeyeceğinizden emin olarak hareket edebilirsiniz.


Paslanmaz raf sistemleri, her kullanıcının isteyeceği bir sistemdir. Özellikle paslanmaz özelliğinin olması, sistemin uzun yıllar kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle depo gibi yerlerde bu tür sistemler su gibi dış etkenlerle karşılaşabilmektedir. Bu karşılaşmalar doğrultusunda da sistemlerde paslanma gibi olumsuz durumların doğma riski ortaya çıkmaktadır. Ancak bu tür sistemler özel malzemelerle üretilmektedir. Üretimde kullanılan bu malzemelerin paslanmaz özelliği bulunmaktadır. Böylece sistemler de paslanmayarak uzun süre sağlam bir şekilde kullanılabilmektedir. Paslanmaz raf modelleri içerisinde yer alan tüm ürünler özel malzeme ile kaplanmaktadır. Kaplanan malzeme sayesinde ürünün kullanım süresi artmaktadır. Bunun yanı sıra, dış yüzeyde kullanılan malzeme sayesinde renk seçenekleri de bulunmaktadır. Bu renk seçenekleri sayesinde sistemleri kullanacağınız ortama uygun ürünü seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Depo gibi yerler de genellikle standart renkler tercih edilse de market, eczane, ofis gibi yerler de renk seçenekleri önem arz etmektedir. Çünkü bu tür yerler göz önünde olacağı için ortama uygun renklerin seçilmesi çok önemlidir. Böylece, ortamın genel görüşü bozulmayarak ortama renk katan ürünlere sahip olmuş olursunuz. Ayrıca raf sistemleri sayesinde uzun yıllar düzenli bir işleyiş sürdürebilirsiniz.
Hastane rafları, özel hijyen isteyen ürünlerdir. Çünkü hastane ortamlarında hemen mikrop kapan kişiler bulunabilmektedir. Bu sebepten dolayı bu tür ortamlar da paslanmaz raflar tercih edilir. Ayrıca, paslanmaz rafların üretiminde kullanılan malzemenin önemli bir özelliği daha bulunmaktadır. Bu önemli özellik, rafların kolay şekilde silinerek temizlenebilme özelliğidir. Böylece hastane ortamlarında hijyenik sistemleri uzun yıllar kullanabilirsiniz.
Günümüz de ofis, market veya farklı ortamlar da paslanmaz tel raf tercih edilebilmektedir. Bu tür sistemler hem fazla yer kaplamamakta hem de oldukça kullanışlıdır. Bu nedenden dolayı genellikle göz önünde olan ortamlar da tercih edilmektedir. Ancak, raflar tel olduğu için ağır yüklerin depolanmasında tercih edilmemektedir. Fazla taşıma kapasitesi olmadığı için hafif yüklerin sergilenmesi ve depolanması için kullanılır. Krom raf da bu sistemlere örnek olarak gösterilebilir. Hem oldukça kullanışlıdır hem de paslanmaz özelliği sayesinde uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanabilme şansına sahipsiniz.

Günlük hayatta iş yeri ve ofis gibi yerlerde birçok evrak bulunmaktadır. Bu evraklar belirli bir düzene göre yerleştirilmediği zaman, ilerleyen süreçte bir evrak bulunmak istense bulunması oldukça güç olabilmektedir. Eğer evrakları belirli bir düzene göre arşivlerseniz eğer aradığınızı kısa süre içerisinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Evrakların arşivlenmesi için de arşiv dolabı tercih edilebilir. Bu dolaplar sayesinde evraklar düzenli olarak yerleştirilir. Düzenleme içerisinde her bir rafa harf veya numaralandırma uygulanarak hangi dosyanın nerede olduğu anlaşılır. Böylelikle evrakların depolanması için arşiv sistemleri kullanılmış olur.
Raylı arşiv dolabı, günümüz de sıklıkla tercih edilen sistemler arasında kullanılmaktadır. Bu sistem sayesinde hem yerden hem de zamandan tasarruf edilmiş olur. Bu tür dolaplar birkaç bloğun birleşimi ile oluşmaktadır. Her bir blok rayla sayesinde birbirine birleştirilir veya ayrılabilir. Böylece blokların arkasında ki veya önünde ki evraklara rahatlıkla erişim sağlanır. Raylı arşiv dolapları, sistemi kullanan kişilere kompakt arşiv sistemini sunmaktadır. Kullanılacak olan bu dolapların üretimi tamamen sizlerin isteğine göre olmaktadır. Kullanacak olduğunuz yerin boyutlarına ve kullanım amacına göre üretilen arşiv dolapları, kullanılacak olan yere kurulur. Dolap, genel olarak bakıldığı zaman bir bütün halindedir. Ancak dolap içerisinde birden fazla blok bulunur. Bu bloklar alttaki raylar ve yanda ki kol sayesinde birbirinden ayrılır. Sizler dosyalarınızı arşivlemek istediğiniz düzene göre blokları birbirinden ayırabilirsiniz ve her bir bloğa anlayacağınız şekilde numaralandırma ve isimlendirme yaptığınızda ilerleyen süreçte evrak arama derdine son vermiş olursunuz. Compact raf raylı arşiv dolapları, özellikle de düzenin sağlanması adına önemli bir icattır. Ayrıca Compact arşiv dolapları sayesinde zamandan da tasarruf edeceğinizi unutmamalısınız. İlk etapta dolabın içerisinde bulunan blokların birbirinden ayrılması zor olarak görülse de böyle bir durum söz konusu değildir. Blokların birbirinden ayrılması zor olarak görülse de böyle bir durum söz konusu değildir. Yan tarafta yer alan kol sayesinde rahatlıkla bu işlemi yapabilirsiniz.
Compact dolap kullanmak istediğiniz de, sistem sizlere dolapların kitlenebilme şansını da vermektedir. Böylece gizli olduğunu düşündüğünüz evraklarınızı da rahatlıkla ve güvenilir bir şekilde arşivleyebilirsiniz. Metal arşiv dolabı da günümüz de tercih edilen sistemlerden biridir. Bu tür sistemler özellikle nem ve rutubet olan ortamlar da tercih edilir. Metal bu tür olumsuz durumlardan etkilenmeyeceği için, doğal olarak dolap içerisinde bulunan evraklar da bu tür olumsuzluklardan etkilenmeyecektir. Metal dolap sayesinde uzun süre saklamak istediğiniz evrakları korunaklı ve güvenilir bir şekilde saklayabilirsiniz. Kullanılan metal dolapları da raylı olarak kullanabilirsiniz. Bunun seçimi sizlerin tercihine kalmıştır.
Arşiv dolapları, genellikle zaman kaybını önlemek adına kullanılmaktadır. Büyük iş yerlerinde bu dolapların sayısı fazla olacağından kapladıkları yer fazla olur. Bunun önüne geçmek ve daha kullanışlı hale getirmek için raylı sistemler tercih edilir. Kullanılan raylar sayesinde bloklar birleştirilip ayrılır. Böylece arşivlenmek istenilen evrakları zorlanmadan, kısa süre içerisinde arşivleyebilirsiniz. Bu sistemlerin yapımında çelik dolap tercihi de bulunmaktadır. Kullanış kolaylığı ve uzun ömürlü oluşu bakımından tercih edilen bu modeller, her alana rahatlıkla uyabilmektedir. Özellikle fabrikalar da sıklıkla kullanılan bu sistemler, oldukça sağlam olmasından dolayı her türlü darbeye karşı dayanıklıdır. Fabrikalarda bu tür dolaplar darbeye maruz kaldığından dolayı dayanıklı olması büyük avantajdır. Sizler de bu tür avantajlardan faydalanmak istiyorsanız ve evraklarınızı belirli bir düzen içerisinde sorunsuz olarak arşivlemek istiyorsanız raylı sistemleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara sunulan bu hizmetten faydalanmamak yapılmış büyük bir hata olacaktır.