2000’li yıllardan itibaren Türkiye ‘de henüz küçük küçük oynanmaya başlayan online oyunlar gerek bilgisayarların daha güçlü bir hale dönüşmesi, gerekse internet hızındaki artış bu oyunlar olan ilginin de artmasını sağlamış ve bugün geldiğimiz noktada bir çok kişinin tercihi halini almıştır. Online oyunların ücretsiz olarak sunulmuş olması burada ciddi bir gelişimi de beraberinde getirmiş. Oyun firmaları birbirinden farklı oyunları piyasaya sürerek daha fazla kullanıcı sahibi olabilmek için ciddi bir efor sarf etmekte ve bu rekabette oyun kalitesini gün geçtikçe artırmaktadır. Oyuncular online oyunlarının her türüne ilgi duyuyor ve dolayısıyla oyun siteleri de sürekli olarak artıyor. Her gün yeni açılan oyun siteleri ve eklenen bu oyunlarla birlikte artık Türkiye dünyada ilk çıkan oyunları da rahatlıkla oynayabiliyor. Hatta bu bir bağımlılık haline gelerek ücretli olan oyunlarda yönelme olmuş durumda. Online oyunları kullanan oyuncular birbiri arasında güçlü rekabetler oluşturuyor ve bunun içinde gerek oyun hileleri gerekse satın alınan oyun kartlarıyla heyecan tam da üst seviyeye doğru çıkarılır. Google play kart satın alarak daha güçlü bir hale getirilen karakterler güçlü bir yapıya sahip olabiliyor.

Türkiye oyun sektöründe yaklaşık olarak 200 milyon dolar civarında bir gelir elde ediyor. Oyun sektörünün de bu kadar fazla ilgi duyulmasına birçok etken söz konusu. Örneğin bu oyunlarda ciddi bir grafik ve efekt kullanılıyor. Oyunun içerisine girdiğiniz zaman kendinizi adeta bir sinema filminin içerisinde hissediyorsunuz ve kaybetmemek sizin en büyük hedefiniz oluyor. Elbette ki kaybetmemek için en önemli kural karakterinizin ya da oyuncunuzun güçlü olması bunu da ancak geliştirmeyle yapabiliyorsunuz. Son dönemlerin dikkat çeken oyunlarından birisi olan Lol oyunları ise bu kapsamda neredeyse sektörün yarısına ulaşmış durumda. Lol Rp satın al arak oyunda daha güçlü bir konuma gelebiliyorsunuz. Lol oyunlarının 70 milyar dolara yakın bir büyüklüğü var 2019 yılı itibariyle de bu büyüklüğün 100 milyar dolara kadar çıkarılması planlanıyor.
Oyun Sektörünün Gelişmesinde Etkili Olanlar
Oyunlardaki gelişime neden çok fazla özellikle de bu oyunlardaki ödeme araçlarının gelişime katkısından kesinlikle bahsetmek gerekiyor. çünkü güvenli bir şekilde alındıktan sonra oyunda kendinizi geliştirmeyi ancak bu şekilde sağlayabiliyorsunuz. Peki bu oyun cüzdanları arasında en fazla dikkatleri çeken hangisidir derseniz burada elbette ki steam cüzdan kodunu gösterebiliriz.

Peki, Steam cüzdan kodu nedir?

steam cüzdan kodu nedir?

Bu hizmet Softwave tarafından geliştirilmiş olan bir ödeme yöntemi. Yani buna bir örnek vermemiz gerekirse sizin 10 TL değerinde bir Steam cüzdan kodunuzu Steam’ a yüklediğiniz zaman harcayabileceğiniz 10 TL’lik bir sanal paranız olabilir isterseniz oyun satın alabilirsiniz ya da oynadığınız bir oyun içerisinde kullanabilirsiniz. Steam cüzdan kodu satın al ma işlemini marketing hizmetinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Milyonlarca oyuncunun kullandığı bu kodun Türkiye’de de ciddi bir kullanıcısının olduğunu söyleyebiliriz. Bu kodun ödeme miktarlarına baktığımız zaman 3 liradan başlayıp 200 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Türkiye online oyun sektörüne ilk olarak adapte olmakta güçlük çekmişti çünkü bu oyunları oynarken geliştirebilmek şimdiki gibi çok fazla mümkün değildi. İnsanlar bu oyunların zor olmasından dolayı keyif alamazken internet hızındaki seviye şimdiki kadar rahat bir oyun oynanmasına müsaade etmiyordu. Dolayısıyla Steam bu noktada geliştirdiği bu cüzdan kodu sayesinde satın alım işlemlerinin de gerçekleştirilmesini sağlayarak güçlü bir hizmet vermiş oldu. bu da sektörün şimdiki konumuna gelmesinde önemli bir rol oynadı.

Web Sitemiz: https://www.gameharbor.net/