Kendi Adıma Domain ve Hosting Almak Neden Önemlidir ?
İnternet, bugünlerde iş yaşamının önemli bir ögesi olarak biliniyor. İnternette aktif olmayan bir firmanın hizmet kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun, gelişmesi ve mevcut kitlesini arttırması mümkün değildir. Aynı durum bağımsız ya da bir firmanın bünyesinde çalışan şahıslar için de geçerli olmaktadır.

domain sorgulama

Uzmanlık alanınız ve hizmet verdiğiniz sektör ne olursa olsun, tanınmak için internete ihtiyacınız var. İnternette var olmak size birçok kapı aralayacaktır. Web siteniz ise kurumsal alandaki kimliğiniz olacaktır. Dolayısıyla bu mecrada var olabilmek işinizin geleceği ve mesleki prestijiniz için büyük bir öneme sahiptir. Ancak bir web sitesi alırken bunu hosting ve domaini kendi adınıza almanız mantıklı olacaktır.

Mesleki Başarınızı Görünür Kılın
İnternetin bir pazarlama ve reklam mecrasından çok öte bir platform olduğunu unutmamanız gerekir. İnternet siteniz, sahip olduğunuz bir ofis, showroom, mağaza kadar önemlidir. Basit bir tasarımla yaptığınız internet sitesinin ciddi reklam gelirleri harcayarak ulaşacağınız kitleye birkaç dakika içinde ulaşabileceğini unutmamalısınız. Dolayısıyla internet sitenizin hedef kitlenize hitap etmesine ve sizi hizmet verdiğiniz alanda görünür kılmasına dikkat etmelisiniz.

Hosting ve domain'i kendi adınıza alarak, hizmet verdiğiniz alanda tanınan bir kimliğe dönüşebilirsiniz. Kullanıcıların bu alanla ilgili arama yaptıklarında sizin siteniz ile karşılaşmaları, mesleki başarınız açısından büyük bir avantaj olacaktır. Dolayısıyla site açarken kendi adıma domain ve hosting almak neden önemlidir konusunu düşünmenizde fayda var.


domain kayıt

Diğer yandan, eğitim aldığınız ve uzmanlaştığınız alanda tanınan bir isim olmanız size bir CV'den fazlasını kazandıracaktır. Herhangi bir firmaya başvuru yaptığınız zaman alanında tanınan bir isim olmanız size ciddi bir avantaj sağlayacak ve dolgun bir CV'nin bile açamadığı kapıları aralayacaktır.

İsim Hakkı
Web sitesi yaptırmak ve yayınlamak için başvurduğunuz firma ile çeşitli anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Özellikle .com, .org, .net gibi uzantılara sahip bir web sitesi aldıysanız, Domain firması sitenin resmi sahibi olarak görülecektir ve herhangi bir anlaşmazlık hâlinde sitenize el koyma yetkisine sahip olacaktır. Bu durumda web sitesi üzerinde herhangi bir hak iddia edemeyeceğinizi de belirtmeniz gerekir.

Ancak siteyi kendi adınıza aldığınızda bu riski de ortadan kaldırmış olursunuz. Çünkü isminizin hakkı size aittir ve bu sizin inisiyatifiniz dışında kullanılamaz. Böyle bir durumda isminiz sizin onayınız olmadan kullanılamayacağı için firma iletişim ve giriş bilgilerini size iletmek durumunda kalacaktır. Bu bakımdan, freelance çalışmıyor olsanız bile sitenizi kendi adınıza almanız gerekir.