SEO yani arama motoru optimizasyonu neden bu kadar önemli ve işe yarayan bir şeydir?

SEO nedir sorusuna cevap vererek başlayalım;

SEO çeşitli arama motorlarının sitenizi sevmesi ve aramalarda üst sıralara çıkarması için gerekli olan, web sitesi ve içerik oluşturma kurallarına verilen addır. Web sitesi sahipleri okunmak, bilinmek ve hep daha fazla kişiye ulaşmak isterler. İşte bu yüzden klasik bir kaç soru ortaya çıkmıştır: Sitem neden arama motorlarında üst sırada değil veya Google’da ilk sırada nasıl çıkarım?

SEO Uygulamalarının Yararı

Aslında SEO neden yaralı bir iş sorusuna ufaktan bir cevap vermiş olduk. Arama motoru optimizasyonun önemi bizi, yaptığımız işi yukarı taşımasındadır. Örneğin bir şeyler üreten ve satan bir firma sahibisiniz, ister istemez daha fazla tüketiciye ulaşmak istersiniz. Bunun için günümüzde en etkili yol bir web sitesi sahibi olmaktır. İşte bu site aracılığıyla daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız, arama motorlarında ilk sayfada çıkmalısınız ki rakiplerinizi geride bırakabilesiniz.

Bunun en etkili yolu da tabi ki Google ve Yandex gibi sitelerin aramalarında iyi bir yer edinmektir. Bunun için de bahis geçen sitelerin kriterlerine uygun web siteleri ve içerikler üretmeniz gerekmektedir. İşte SEO bu noktada önemli bir iş haline geliyor. Yaptığımız web sitesinin kullanışlı olması, içeriklerimizin kullanıcının aradığı cevabı vermesi ve aranan şeye hızlı bir şekilde ulaşılması için SEO bize yol gösterir. Daha iyi hizmet sunmamızı sağlar. Böylece hem biz kaliteli işler çıkarırız hem de arama motoru kullanıcıları daha kaliteli ürün ve içeriklere ulaşır.

SEO Çalışmaları Angarya Bir İş midir?

Belki çoğu web site sahibi SEO çalışmalarını angarya bir iş olarak görebilir. Ancak gerçekten kurallarına uyulduğunda işe yarayan kazandıran bir sistem olduğunu anlarlar. İşte SEO neden bu kadar önemli ve yararlı bir iş. Umarım arama motoru şirketleri yazılımlarını daha zeki hale getirir ve bu sayede biz web sitesi sahipleri daha kaliteli işler üretiriz ve çabamızın karşılığını üst sıralara çıkarak, daha çok kullanıcıya erişerek alırız. Arama motoru kullanıcıları ise bu sayede daha güncel, daha doğru ve daha hızlı bir şekilde içeriklere ulaşabileceklerdir.