Plasma ve lcd tv lerin giderek yaygınlaşması bu teknolojileri üreten firmaların ürünlerini diğer markalara göre daha cazip hale getirmeleri için yenilikler yapmaya yeni teknolojileri kullanmaya itmiştir. Ekran çözünürlüğü, görüntü ve ses kalitesi, kontras oranı, picture in picture (resim içinde resim) özelliği, görüş açısı ,desteklediği görüntü teknolojileri (HD), tasarım , ışığa göre kontrast otomatik ayarı gibi birçok teknik detayları gözönünde bulundurmak zorunda kalan tüketici için seçim yapmakta oldukça zorlaştı. Birçok cihazda tüm değerleri istediğiniz gibi bulmanız çok zor. Mutlaka bir veya birkaçından fedakarlık etmek zorunda kalabilirsiniz.

Pioneer plasma teknolojisine ilk giren firmalardan ve ürünleri yukarda sayılan özelliklerin tamamına yakınını ve en iyi kalitede sunmakta. Bu nedenle sizlere pioneer in 50 inch plasma ekranı olan PDP-506FDE den bahsetmek istiyorum.

Ürün model numarasındanda anlaşılacağı üzere 50 inch yani 127 cm (1224X717X92MM )lik bir boyuta sahip. 1280X768 lik bir çözünürlüğü destekleyen pioneer 506FDE 7 milyar renk ve 4000:1 kontrast sunmakta. PAL/SECAM/NTSC3.58/NTSC4.43/PAL60/HD/PC gibi video sinyallerini destekleyen pioneer minimum 160 derecelik bir izleme açısına sahip. Plasma ekranın ağırlığı ise 31.6 kg.

Pioneer plasma panel lerde dahili tuner veya video giriş modulu bulunmamakta. RF tv yayını (kablotv çatı anteni vs) izlemek veya dvd , sat receiver, digikutu gibi cihazları bağlamak için ürünle birlikte gelen media receiver (medya alıcısı) da kullanmamız gerekmekte.

Medya alıcısı üzerinde birçok video giriş standartlarında yuvalar bulunmakta. 3 adet scart, 1 adet RCA monitor giriş, 1 adet ön rca giriş, ön pc(VGA) giriş , 1 adet ön kulaklık girişi cihazda mevcut.

Ürünün güç tüketimi ise panel için 344W medya alıcısı için 16W ayrıca her iki bileşeninde standby konumuda harcadığı güç 0.4W gibi düşük bir değerde.

Pionneer plasma tv ler HD (high definition) gibi en yeni görüntü teknolojisinide desteklemekte. HD yayınlar şu anda sadece uydu üzerinden ve HD çözebilen receiver lar ile alınabilmekte. Bu nedenle high definiton a geçmek için hd destekli bir plasma ve hd destekli bir sat receiver almanız gerekiyor. Plasma tv alacaksanız HD destekli olmasına mutlaka dikkat edin. Çünkü high definition teknolojisi hızla yayılıyor ve HD destekli olmayan cihazlar kısa sürede büyük değer kaybedecek.