Toplamda 5 milyondan fazla kullanıcıyı bünyesinde barındıran Minecraft’la ilgili Türk oyunseverleri de tedirgin edecek bir haber geldi. Yaklaşık 2 bine yakın Minecraft kullanıcısının hesap bilgileri internete sızdırıldı. İnternette yayılan bu bilgilere ulaşan kişiler, kullanıcılara ait hesapları izinsizce kullanarak normalde para ile satın alınan oyunlara yasadışı yollarla sahip olabiliyor.
Saldırıların hangi yöntem kullanılarak ele geçirildiği şimdilik belli değik. Fakat hackerların, oyunu oynayan kişilerin klavye hareketlerini takip eden keylogger sayesinde bilgilerini ele geçirmiş olabileceği söyleniyor. Diğer bir seçenek ise daha ürkütücü. Oyunun yapımcısı olan Mojang’ın sunucularına yapılan saldırı sonucu hesaplar ele geçirilmişse, söylediğimiz rakamların dışında milyonlarca kullanıcının hesap bilgileri ele geçirilmiş olabilir.

Eğer sunucu üzerinden hesaplar ele geçirildiyse saldırıyı yapan kişiler, milyonlarca kullanıcının bilgilerine sahip olduklarını kanıtlamak amacıyla 2 bin dolayında hesabı yayınlamış olabilirler.

Mojang’tan konuyla ilgili şu an bir açıklama gelmedi. Size de inceden bi tırsma geldiyse şimdiden şifrelerinizi sıfırlamanızda fayda var.