Lenovo, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarını takip edecek yaklaşık 30.000 gazeteciye hizmet vermesi planlanan Basın Merkezleri ve internet salonlarının 25 Temmuz 2008’de kullanıma açılacağını açıkladı. Gazeteciler, Olimpiyat tarihinde ilk defa, dizüstü bilgisayarlarının markası ne olursa olsun, destek hizmeti alabilecek.
Olimpiyat Oyunları’nın dünya çapındaki çözüm ortağı olan Lenovo, bu etkinliği yaklaşık 600 mühendis ve teknisyenden oluşan bir ekiple destekliyor. Bu ekipten yaklaşık 100 kişi, Büyük Basın Merkezi ve Pekin Uluslararası Basın Merkezi’nde hizmet verecek. Bu hizmetlere, Eylül ayında düzenlenecek Engelliler Olimpiyatları sırasında da devam edilecek.
Lenovo’nun internet salonları ve hizmet merkezleri, bu hafta test aşamasına giriyor. Merkezler, 25 Temmuz’da Olimpiyat Oyunları için resmen çalışmaya başlayacak ve bu merkezlerde gazetecilere kullanımları için Lenovo bilgisayarları, internet erişimi ve dizüstü bilgisayar hizmetleri sağlanacak. Sunulacak hizmetler arasında, Lenovo ve ThinkPad markalı dizüstü bilgisayarlar için donanım onarımları, sorun giderme, teknik danışmanlık, ücretsiz virüs taraması ve onarımının yanı sıra, işletim sistemi kurtarma ve yazılım uygulamalarının yüklenmesi ve testleri de yer alacak. Diğer marka dizüstü bilgisayarlar, donanım desteğinden faydalanamayacak.



Basın merkezlerinde verilecek hizmetlerin çoğu ücretsiz sağlanacak, ancak donanım parçalarının ya da aksesuarların değiştirilmesi gereken durumlarda en düşük fiyatlardan işlem yapılacak ve parça değiştirme hizmeti her marka için mümkün olmayacak. Merkezler, basın merkezlerinin birinci katında yer alacak ve haftanın yedi günü sabah saat 08:00’den gece saat 24:00’e kadar hizmet verecek.
Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Olimpiyat Oyunları’nın dünya çapında çözüm ortağı olan Lenovo, Büyük Basın Merkezi ve Pekin Uluslararası Basın Merkezi’nin BT sistemlerini başarıyla kurmak amacıyla yüksek kaliteli bilgisayarlar, hizmet ve teknoloji sağlamaktadır. Olimpiyat Oyunları tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bu destek hizmetini sağlayacak olan Lenovo, dünyanın her yerinden gelecek gazetecileri düzgün çalışan donanımlarla destekleyip, haberleri sorunsuz bir şekilde iletmelerine yardımcı olacak.” dedi.
Büyük Basın Salonu’nda yer alan ve i.lounge adı verilen 100 metrekarelik Lenovo İnternet Salonları, gazetecilere 24 adet Lenovo masaüstü bilgisayarıyla internet erişimi ve yazıcı hizmeti sunacak. Lenovo’nun sekiz internet salonundan ikisi Büyük Basın Merkezi İnternet Salonu (MPC i.lounge) ve Pekin Uluslararası Basın Merkezi İnternet Salonu (BIMC i.lounge), diğerleri ise Pekin, Hong Kong ve Qingdao’da bulunan Olimpiyat Köyleri’nde yer alacak. Lenovo İnternet Salonlarında toplam 260 bilgisayar ile sporculara, antrenörlere ve dünyanın her köşesinden bu etkinliğe gelecek olan medya mensuplarına ücretsiz bilgisayar hizmetiyle birlikte internet erişimi sağlanacak.
Lenovo Hakkında
Lenovo kendini dünyanın en yenilikçi kişisel bilgisayarlarını yaratmaya adamıştır. Lenovo’nun iş modeli; yeniliğe, eylemsel verimliliğe ve müşteri memnuniyetine dayandığı kadar gelişen pazarlarda yatarıma da dayanır. Lenovo Grup IBM PC bölümünü devraldıktan sonra, üretimini geliştirdi ve dünya çapında; günevilir, yüksek kaliteli, kullanımı kolay, ürün ve servisler sunmaya başladı. Lenovo’nun temel araştırma merkezleri Yamato, Japonya; Pekin, Şangay, Shenzhen, Çin, Raleigh, Kuzay Karolina. Ayrıntılı bilgi için; www.lenovo.com.tr