4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0

    Microsoft PC'yi "katladı": Origami

    Microsoft, cep telefonu, PC ve MP3-çalar özelliklerini birleştiren yeni bir cihazı tanıtmaya hazırlanıyor. Origami adlı cihazla Microsoft, iPod’la rakip olacak.
    İSTANBUL - İnternet çevrelerinde bir süredir tartışılan Microsoft’un çıkaracağı multimedya cihazının detayları gün ışığına çıkıyor. Microsoft, Origami adında tablet PC’den daha küçük bir cihaz çıkarıyor. Japon kağıt sanatıyla aynı adı taşıyan cihaz, 600 doların altında olacak ve bireysel kullanıcıya pazarlanacak.

    Windows XP işletim sistemi tabanlı çalışacak cihazın ekranı, dizüstü bilgisayar ile avuçiçi bilgisayar arasında bir büyüklüğe sahip olacak. Cihaz cebe sığmayacak kadar büyük, çantalara girecek kadar küçük olacak. Cihazda GPS, Bluetooth, 3G teknolojileri ve Wi-Fi gibi birçok özellik bulunacak. Cihaz, bir müzik çalar gibi evin içinde kablosuz MP3 aktarımı yapabilecek ve diğer multimedya uygulamalarına olanak sağlayacak.

    MICROSOFT’UN ROLÜ BELLİ DEĞİL
    Cihazın direkt olarak Microsoft adıyla mı satılacağı, yoksa sadece Microsoft işletim sistemi mi kullanacağı açıklığa kavuşmadı. Cihaz, yazılım devi Microsoft ile üretici firmaların ortaklığıyla üretilip piyasaya sunulacak.

    BILL GATES ÇITLATMIŞTI
    Microsoft’un başyazılımcısı Bill Gates de daha önce yaptığı konuşmalarda, 450 gram ağırlığında ve 15 cm ekranlı Ultramobile 2007 adlı bir cihazdan söz etmiş, bunun PC, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesini tüm özelliklerini içereceğini söylemişti. Bu cihazın en erken 2007’de lanse edileceği ifade edilmişti.

    Cihazın ilk etapta teknolojik cihaz meraklılarına hitap edeceği belirtiliyor. Microsoft’un Origami cihazının piyasadaki hangi cihazın direkt rakibi olduğu ise şimdilik bir soru işareti.

    Cihaz ile ilgili detaylı bilgilerin en erken Almanya’nın Hanover kentinde yapılacak olan dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBit’de Microsoft yetkilileri tarafından açıklanması tahmin ediliyor.

    Kaynak: NTV-MSNBC

  2. #2
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2005
    Mesajlar
    163
    İtibar Gücü
    0


    Origami cihazını ilk etapta Samsung, Asus ve Founder firmaları üretecek. Diğer PC üreticilerinin de ilgi gösterdiği belirtiliyor.

    MS Origami Nisan’da piyasada
    Microsoft’un yeni cihazı Origami, Windows XP işletim sistemi, dokunmatik ekranı ve kablosuz bağlantısıyla Tablet PC’nin halefi olmaya aday.


    Cihazın iki ayrı üreticiden iki ayrı modeli piyasaya çıkacak. Yaklaşık 2.5 cm kalınlığındaki cihazın ağırlığı da 1.3 kilogram olacak. Cihazın dokunmatik ekranı Windows Touch Pack yazılımıyla çalışıyor. Cihazın gelecek modelleri Windows’un yeni işletim sistemi Vista’yı da destekleyecek.

    Cihazın klavyesi olmamasına karşın, klavye dıştan USB girişinden bağlanabiliyor. Kullanıcılar isterse ekranda açılan dokunmatik klavyeden yazı yazabiliyor. Origami’de ayrıca flaş bellek, kulaklık ve dijital fotoğraf makineleri için girişler mevcut. Pil ömrü 2.5 saat olan cihazın sabit diski 60 GB’ye kadar çıkarılabiliyor. Cihazda TV izlenebilecek, internetten indirilen müzik dosyaları da dinlenebilecek.


    MİCROSOFT YENİ ALANLAR PEŞİNDE
    Piyasa uzmanları ABD satış fiyatının 1.000 dolardan düşük olması beklenen cihazın, özellikle BlueTooth ve Wi-Fi gibi kablosuz bağlantı özelliği sayesinde PC ve de cep telefonlarından ayrı bir tüketim kültürü yaratacağını vurguluyor. Cihaz, Microsoft’a işletim sistemi dışında yeni katma değerli uygulamalardan gelir elde etme olanağı sağlayacak.

    Cihazın piyasaya çıkmasıyla kod adı Origami de değişecek. Yazılım devi cihazı Ultra Mobil PC olarak tanımlıyor.

    Not: Associated Press ve Cnet verilerinden yararlanılmıştır.


    ALINTI:ntvmsnbc
    İLİM İLİM BİLMEKTİR
    İLİM KENDİN BİLMEKTİR
    SEN KENDİNİ BİLMEZSEN
    BU NİCE OKUMAKTIR

    www.hakyolu.net

  3. #3
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Mesajlar
    639
    İtibar Gücü
    0
    gerçekten dehşet bi alet
    böle giderse bazı şeyleri erken görecez gibime geliyo

  4. #4
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Evet görünüşü bile bir harika ya bir numara cihaz yapmış adamlar...
    Ama merak ettim bunu ram'i ne, call of duty 2, most wanted felan oynayamicaz mı bunla
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2