Arkadaşlar günümüzde hemen hemen her sektörde bir site kuruluyor.Site kurarak marka yaratma çabaları,bilgi vermek,para kazanmak vb. Birçok konuda site kurmanın amaçları arasında.Tabi iş site kurarak bitmiyor.Siteyi kurduktan sonra seo çalışması sitenin Google arama motorundaki yerini doğrudan etkilersiniz.Google arama motorunda ilk 10 sonuç içerisinde olmak (özellikle ilk 3 içerisinde olmak) sitenizi ziyaret eden kullanıcılar üzerinde olumlu bir etki bırakır.Zaten biz bile bir şey araştırırken sadece Google da çıkan ilk sonuçlara öncelik veririz.

Peki Nasıl Web Sitesi Kuracaksınız ?

Web site kurmanın çeşitli yolları vardır;
-Kodlama ve tasarım öğnerek,
-Otomatik yazılımlar satın alarak
-Web tasarımcılarına para ödeyerek
-Ücretsiz site kurarak ( Joomla ve Wordpress gibi)
Bu yöntemlerle site kurabilirsiniz.Ancak bana göre en mantıklısı Ücretsiz site kurmaktır.Hem devamlı gelişen yazılımları hem de Google tarafından sevilmeleri tercihimdeki cazip nedenlerdir.Zaten az önce baktığım bir sitede,
-1000 mb web alanı,
-Aylık 20 GB data transferi,
-20 Adet e-mail listesi,
-Anket yönetimi
-Ziyaretçi defteri/iletişim formu
-E-bülten özelliklerine sahip bir hazır web sitesinin yapımı 300 tl. Ülkemizde alım gücünün düşük olduğunu düşünürsek bu ücreti ödeyebilecek pek fazla insan olduğunu sanmıyorum.Bu noktada web sitesi kurmak için hangi grupta olduğunuzu belirlemeniz gerekir.

Ücretsiz web sitesi kurmak ( ben size wordpress'i öneriyorum) oldukça basit işlemlere dayanır.Wordpress tabanlı kurulan siteler hem kullanışlı hem de kaliteli site olarak kabul edilerek arama motorları tarafından sevilirler.Yani başka bir değişle doğru seo uygulandığı zaman arama motorlarında üst sıralara kısa bir süre içerisinde çıkarlar.Dilediğiniz kategori adı altında site kurabilirsiniz.Ancak size tavsiyem eğer haber siteleri gibi bir site kurmak istiyorsanız Joomla daha faydalı olur.Wordpress'de site kurmak için tasarım bilgisine veya kodlamaya gerek yoktur.Teknik bilginiz az olsa bile site kurabilirsiniz.

Wordpress'de nasıl site kuracağınızı bilmiyor musun ?
O zaman ya bu işi bilen ve size ücretsiz anlatacak birinden yardım alın ya da bir eğitim rehberi.


Eğitim rehberlerinde anlatılan eğitimler sayesinde nasıl Wordpress tabanlı bir site kuracağını öğrenirsin.Eğitim içerisinde sana adım adım ne yapman gerektiği anlatılır ve bunlar resimli anlatımlarla da desteklenir.2-3 saatlik bir eğitimden sonra site kurmanız 15-20 dakikanızı alacaktır.

Peki bu yöntemle site kurduğunuz zaman ne kazanmış olacaksınız ?

Öncelikle balık tutmayı öğrenmiş olacaksın.Bunun haricinde tasarımcılara para ödemek ve aylarca kodlama yapmak zorunda kalmayacaksın.Bu size hem zaman tasarrufu hem de para tasarrufu sağlayacak.

Yazımın başlarında söylediğim gibi site kurmakla iş bitmez.Diyelim ki çok güzel bir tema ile sitenizi kurdunuz.Eşsiz içerikler yazıyorsunuz.Ancak sitenize ziyaretçi gelmiyor.Bu durumda yapmanız gereken sitenize Seo uygulamaktır.
Tabi Seo uygulamaya başlandığı anda sitenizi arama motorlarında ilk sıralara hemen koymaz.Ancak sitenizden para kazanmak istiyorsanız Seo uygulamalarınızın sonuçlarını mı beklemek zorundasınız ? Hayır. İnternet reklamcılığı sayesinde hem sitenize trafik sağlayabilir hem de para kazanabilirsiniz.Tabi Öncelikle internette para kazanmak için gerekli bilgiye sahip olmanız gerekir.

İnternetten para kazanmak,internet reklamcılığı,SEO,Web sitesi kurma konusunda profesyonel olursanız sitenizden hem para kazanır hem de ziyaretçi çekebilirsiniz.