-
Bilgisayarım kafayı yedi
Merhaba arkadaşlar
Benim sorunum Windows XP açılmıyo, XP nin açılmakta olduğunu gösteren ekranda takılıp kalıyo sonsuza kadar. Sistemi tekrar kurdum yine aynı sorun devam ediyo.
Bazen de daha o safhaya gelmeden kendine reset atıyo.
Çok nadir olarak açıldığı oluyo ama bu seferde periyodik olarak iki dakika da bir kilitleniyo, takılıyo iki saniyeliğine ekran donuyo, şarkı duruyo sonra yine kaldığı yerden devam ediyor.
Sistem ısısnı kontrol ettim normal.
Ne olur bana bir çare bulun:(
-
-
Bende merak etmeye başladım donanımsal problem olduğu kesin ama.
-
eğer format atarken donanım taramasında bilgisayar donuyorsa hangi donanımda donarsa onda problem vardır ama büyük ihtimal ramde sorun var.
-
Format atarken herhangi bir problem çıkmıyor. XP yi çok rahat kuruyorum bir problem çıkmıyor. Donanım taramasıyla kastettiğiniz buysa tabi.
-
Kullandığınız parçaları başka alternatif parçalarla değiştirerek deneyebilirsiniz. Böylece sorunu daha kolay bulabilirsiniz.
Ayrıca Bilgisayarınızın parçalarındaki sıcaklıkları gözden geçirmektede fayda var.
"Sonsuza kadar sürüyor" demişsiniz. Bilgisayar modem'den ip atamasını bekliyorsa bazen uzun sürebiliyor. Eğer bilgisayara modem bağlı ise bilgisayardan modemin kablosunu çıkarıp tekrar deneyin.
-
Bilgisayara modem takılı değil . IP ile ilgili bir problem değil sanırım.
-
isletim sistemine format at farkli bolumler varsa onlarida sil
ükuruulumunu yeniden yap ve hdd sata degilse IDE kablunu bi degistirmeyi dene
-
bence yani arkadaşım donanım problemi hardisk kabloları veya kablolarda anakart'ta micro işlemcilerde bir sorun vardır.
-
aynı sorun bende de oldu bilgisayarın parcalarını ve baglantı noktalarını kontrol et. özellikle psu dan anakarta giren kablo yu biraz bastır belki yerinden oynamistir. baglantıda kopukluk varsa neden aciliyo diyosun ama benimde hic aklıma gelmemişti ama kabloları kontrol ettıkten sonra sorunsuz çalıştı. umarım sorunun budur...
-
ram olabilir harddiskide unutmayalım tabii
-
RAM ı sök yeniden geri tak..
SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2