2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Feb 2006
    Mesajlar
    49
    İtibar Gücü
    0

    Internette HYIP Furyası? Aman Dikkat!

    Bu yazı son günlerde artan Hyip(High Yield Investment Program-Yüksek Kazançlı Yatırım Programı) Furyasına bir nevi referans teşkil etmesi için hazırlanmıştır.

    Sanırım henüz parasını kaybeden yok, Ancak korkarımki olayları hiç tartmadan girenlerin ileride hüsrana uğrama şansı yüksek...Bu yüzden lütfen yazılanlara kulak verin.


    1-) Hyip Nedir?

    Hyip yani High Yield Investment Programın kısaltılmısıdır. Hyip'ler Üyelerine kısa vadede yüksek oranlarda kar getirisi fırsatı sunmaktadırlar

    2-) Bankalar bile 1000 euro gibi bir rakama 3 ayda ancak 3 euro getiri sağlayabilirken, nasıl oluyorda bunlar bu kadar yüksek getiri sunabiliyorlar?

    Hyip'ler, kısa dönemde üyelerinden binlerce dolar topluyorlar, ve ayakta kalabildikleri dönemde bunları getirisi daha yüksek çeşitli entsrümanlarda değerlendiriyorlar. stock market, forex vb gibi

    3-) Paramı Güvenle Yatırabilir Miyim?

    Hayır!!! Hemen hemen tüm hyipler üyelik sözleşmelerinde, hatırı sayılır bir risk olduğunu üyelerine belirtmektedir.Tabii bunu pek kimse okumaz! Açıkçası paralarımız hiçbir zaman %100 güvende değildir. Keza toplanan tüm fonlar bu piyasalarda 1 günde yok olabilir. Dolayısı ile sizde mağdur olursunuz.

    4-) Hyiplerden uzak mı durmak gerekir?

    Hayır!!! Risk alabiliyorsanız, rasyonel davranırsanız kısa zamanda oldukça yüksek getirilerin sahibi olabilirsiniz.

    5-) Hyip'ler legal mıdır?

    Hayır!!! Birçok ülke bu programları mağdurların artması üzerine yasalarıyla sıkı takibe almışlardır. Pek çok hyip bu yüzden işler kötüye gidince ortadan kaybolmayı ilke edinmiştir.

    6-) Hyip'ler legal değilse bende suç işlemiş sayılabilir miyim?

    Ne hayır Ne de Evet!!! Bu durum ülke yasalarına göre değişkenlik gösterir. Ancak Siz trden başvurmuş olsanız dahi, büyük vurgunlarda global internet polisi tarafından belki sorguya çekilebilirsiniz. Hyip yi işletende kaçmadıysa tutuklanır.

    7-) Hyip'lerin ortalama Var olma süresi ne kadardır?

    7 gün - 60 gün arasında değişmektedir.

    8 -) Hyipler daha uzun ömürlü olamaz mı?

    Aralarında 1998 yılından beri faailiyet gösteren, pek çok hyip mevcuttur. Bunların çoğu illegal başlamasına karşın tüm sertifakasyonlarını tamamlamayı başarmış olanlardır. Bunlarda da elbet risk vardır, Risk yoktur demek yanlış olur.

    Bunlara en iyi örnek Solid Investment (http://www.solidinvestment.com/?ref=sipkam) şirketidir. Şu ana kadar 20 milyon dolardan fazla para yatırılmış ve 23 milyon dolar para dağıtmışlardır.

    9-) Peki Nasıl bir Strateji belirlemeliyim, Ben yinede bir miktar bu piyasalarda değerlendirmek istiyorum.

    * Yatırım yapmayı düşündüğünüz sitenin Kara Listede (Scam list) olup olmadığını kontrol edin. Güncel kara listeye http://www.createwebsites.org/tr/hyipkaraliste.htm adresinden ulaşabilirsiniz.

    * öncelikle, en güvenilir tabir edilenin dahi yeterince güvenilir olmadığını aklınızda tutun

    * Kaybedebileceğiniz, size zararı dokunmayacak bir bütçe ayarlayın ve bunun dışına çıkmamaya çalışın.

    * Unrealistik oranlardan kaçınmaya çalışın, 1-2 günde %200 gibi getirilerden Ancak bu demek değildir ki buralardan paranızı alamazsınız.!! Nitekim gözlemledğim pek çok hyipde 1000 dolar koyup 2-3 gun sonra 4000 dolar alanlarda mevcut.

    * Hyipler hakkında bilgisi olanlardan yardım alın, Örneğin forumlarda başlık açan ve ödeme alan tecrübesini sizinle paylaşanların izinden gitmeye çalışın.

    * Eğer işler buna karşın ters gitmeye başlar ise, Hiç düşünmeden bu oyunu bırakın. Arkanızı çekin ve gidin. Daha fazla üzülmektense daha az üzülmek iyidir.

    Saygılarımla

    Daha detaylı bilgi için http://www.createwebsites.org/tr/internetinvesting.htm adresini ziyaret ediniz...

  2. #2
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0
    Eğer işler buna karşın ters gitmeye başlar ise, Hiç düşünmeden bu oyunu bırakın. Arkanızı çekin ve gidin. Daha fazla üzülmektense daha az üzülmek iyidir.
    saol gerçekten riskli bişey bu
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2