Tekno-Dünya Kupası

9 Haziran’da Almanya’da başlayacak olan 2006 Dünya Kupası’nın resmi oyunu üst seviyede grafik, içerik ve ses özelliklerine sahip. Oyunda adeta gerçeğe yakın maç atmosferi yakalanmış. Hakeme itiraz bile var


Önümüzdeki ay Almanya’da başlayacak olan 2006 FİFA Dünya Kupası organizasyonunun lisanslı oyunu '2006 FIFA World Cup’, içeriği, üst seviyede grafik ve ses özellikleriyle şimdiden oyunseverlere kupa atmosferini yaşatıyor.
ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok bölgede geçtiğimiz ay satışa çıkarılan oyun, bu haftadan itibaren Türkiye’de de piyasada.


8 kişilik oyun...
EA Sports tarafından geliştirilen oyun, Almanya’da kullanılacak 12 resmi stadyumu ve elemelere katılan bölgelerden stadyumları içeriyor. Oyunda elemelere katılan takımlar da olduğundan, Türkiye de turnuvada yer alıyor. Oyun ayrıca sekiz-yönlü çokluoyuncu maçlarına da imkân tanıyor.

Turnuvada ilk maç!

Deneme fırsatı bulduğumuz oyundan ilk izlenimlere gelince...

Maçlarda ev sahibi ülkeden görüntüler ve bilgiler yer alıyor. Örneğin Türkiye’nin evsahibi olduğu bir maçta güneyde bir koy, çay toplayan kadın ve cami görüntülerinin yanı sıra, 'Biliyor muydunuz?’ başlığı altında 'İstanbul, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan bir şehirdir’ gibi, ülkeyle ilgili bilgilere yer veriliyor.
Maçların ardından kazanan ülkenin milli marşı çalınıyor.
Futbol maçlarında faul sonrası hakeme itiraz eden futbolcuların 'hocam hareket topaydı’ şeklindeki uyarısı ve vücut hareketleri bile düşünülmüş. Futbolcuların dengelerini yitirip yere düşerken birkaç takla atması ve kişiye özel çalım hareketleri oyunun zevkini artırıyor. 100 ünlü futbolcunun kendilerine özel hareketleri, oyunda bulunuyor.
Maç sonlarında toplanan puanlar 'store’ (mağaza) bölümünde harcanabiliyor. Burada ulusal takımların nostaljik formaları, eski dünya kupalarında kullanılan toplar ve kramponlar alınıp, kişisel arşiv oluşturuluyor.
Oyuncuların karakterleri oldukça üst seviyede grafiklerle yansıtılıyor. Türk oyuncuların dahi yüzleri birebir tasarlanmış.
Oyun, cep telefonları üzerinden özel bir versiyonla oynanabiliyor. Oyunun PC, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, PSP, GameCube, Nintendo DS, GameBoy Advance versiyonları var.
Oyundaki stadyumlar gerçekleriyle aynı özellikleri taşıyor.
Oyunda yıldız oyuncuların kafalarında yıldız işareti bulunuyor. Bu yılın favori takımı Brezilya’da neredeyse bütün oyuncuların üzerinde yıldız var!

Vista, Ocak 2007’de geliyor

Microsoft, 'Windows XP’ adlı işletim sisteminin ardından gelecek olan 'Windows Vista’yı 2007 yılının ocak ayında piyasaya çıkaracağını açıkladı. Firma, Windows XP’yi ise 2001’in ekim ayında tanıtmıştı.
Microsoft, yeni işletim sistemini çalıştırmak için en az 800 Mhz hızında bir işlemcinin gerekli olduğunu belirtirken, tavsiye edilen işlemcinin 1 Ghz ve 32 veya 64 bitlik hızda olduğunu da açıkladı.
Kullanıcıların bilgisayarlarının Vista ile çalışıp çalışmayacağını öğrenebilmeleri için indirilebilir bir program da hazırlayan Microsoft, tavsiye edilen özelliklerin tüm programın çalıştırılabilmesi için temel konfigürasyonu ortaya koyduğunu bildirdi.

www.microsoft.com/Windowsvista

Kaynak:Milliyet