Alıntı:
|
alierol´isimli üyeden Alıntı
Selamlar
Arkadaşlar, aynı DVD yazıcıdan ben de aldım. Kendim bağladım, henüz DVD yazdırmadım, sorun yok gibi görünüyor. Ancak, kullanma kılavuzunda yazan ; "birincil/ikincil/cs(master-slave) jumper kısmı kullanılarak DVD-yazıcı birincil, ,ikincil ve CS aygıt olarak kullanılabilir." ibaresinden pek bir şey anlamadım. Ben sadece "arabirim bağlantısını" ve "güç girişi bağlantısını" yaptım. Şunları öğrenmek istiyorum:
1-DVD yazıcıyı, birincil, ikincil ve CS olarak kullanmak ne demektir? Bunun için hangi kabloları nasıl bağlamak lazım. İmkanı olan arkadaşlar resimlerle gösterirse sevinirim.
Jumper ayarının bunlarla ilgisi ne? Jumper ayarı nasıl yapılır? DVD yazıcıyı alırken bu MA, SL ve CS kısmın sadece CS ye takılı çıkabilen beyaz bir soket var. Bu ne işe yarıyor?
2-Aynı zamanda PC de birde CD-yazıcı var onu iptal etmeden DVD -yazıcıyı kullanabilir miyim. Paralel bağladım ama ikisi aynı anda çalışmadı.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar
|
Jumper'lar genelde donanımı bağlarken (özellikle aynı kabloda) donanımda çakışma olmasını engellemek için kullanılır.
Bunlarda sırası ile : Master , Slave ve Cable Select'dir.
Jumper iki bağlantı ayağını birleştiren küçük ve genelde siyah renki plastik parçalardır. DATA kablosunun yanında bulunurlar.
1)Hard disk, DVD yada CD yazıcılarda master kullanımı önerilir. Bunun dışındaki aygıtlarda slave bağlanabilir (ikinci disk, dvd-rom,cd-rom...)
2)İki aygıtı aynı anda kullanmak için DVD-RW'yi master, cd-rom'u slave olrak ayarlayın. Jumper tabloları sürücünün üzerindeki kağıtta yada jumperların takılı olduğu bölümde yazıcaktır.