H.Yıldırım adlı zat zaten Turkcell sisteminin güvenli olmadığını bir çok yazısında dile getirmektedir. www.kocbankasi.com/trk/supersifre.html linkindeki yazıda H.Yıldırım’ın kaleme aldığı yazılardan yalnızca bir tanesi. http://www.kocbankasi.com/trk/bayiifade.JPG linkini tıkladığınızda ise Turkcell’in internet sisteminin güvenli olmadığının belgesine ulaşacaksınız.

Sikayet No:112967
TURKCELL Internet Servisi Güvenli Değil!
Turkcell web üzerinden abonelik işlemlerinin bir şifreyle yapılabildiğini öğrenince, bilgi ve gerekiyorsa tedbir almak için müsteri hizmetlerini aradım. Eksik bilgilendirilmem ve yanlış yönlendirilmem sonucu şifre talebi yapmış oldum. Su an istemediğim bir süper şifreye sahibim. Turkcell web üzerinden yapılacak abonelik işlerine ilişkin bir sözleşmeyi de bu şifreyi talep ettiğimde kabul etmiş olmuşum. Şifre talebimden önce sözleşmeyle ilgili hiçbir bilgi verilmedi. Güvenli bir ortamdan internete girmekte zorlanacağımı, sürekli bir tedirginlik hali olacağını ayrıca bu şifrenin ve Turkcell web sayfasının benim için gerekli olmadığını defalarca dile getirdiğimdeyse, bunun mümkün olmadığı, şifremi kullanmazsam sorun olmayacağı söylendi.

Turkcell web üzerindeki sözleşmenin 4. maddesinin bir bölümünde; abonenin, şifrelerin 3. kişilerce öğrenilmesi ya da öğrenildiğinden şüphelenilmesi halinde Turkcell’in derhal haberdar edilmesi gerektiği yazmaktadır. Ben müsteri hizmetlerine yaptığım üstteki beyanla benzer bir riskin sürekli var olabileceğini söylemiş sayılmıyor muyum acaba? Neden ciddiye alınmıyorum.

Bir diğer hususta söyle. Hat alınırken yapılan abonelik sözleşmesine göre abone, sim kartın zayi olması sebebiyle veya başka nedenle hattını haberleşmeye kapattırabilir. Sim kartın zayi olması halinde sim kart kullanılabilir durumda olabilir ve bir başkası hat üzerinden şifre talebinde bulunabilir. Bu durumda müşteri hizmetleri aranarak kartın geçici servis dışı yapılması sağlanabilir. Dolayısıyla hat haberleşmeye kapatılır. Şifre alınmışsa alan kişi veya kişilerin Turkcell web üzerinden hiçbir işlem yapmaması gerekir.
Ama ben hattımı geçici olarak kapattırdığımda, yani servis dışı durumdayken, Turkcell web sayfasından şifremi
girerek(ilk defa) hat bilgilerime ulaştım. Bununla da kalmadı, o an geçici servis dışı hattımdan kontör transferi bile gerçekleştirdim. Müşteri temsilcisi bunun olmaması gerektiğini söyledi. Form oluşturulacağını belirtti. Teknik bir hatadan dolayı olmuş olabileceği cevabıyla yetinmem istendi. Turkcell’in web hizmetinin yeterli güvenlikte olmadığını kendim bu şekilde bizzat yasadım. Çalınan bir sim kartla aynı sorun yaşanırsa Turkcell’in cevabı yine aynı mı olacak?

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?112967