[right:0008c6a4a5]http://www.yenicizgibilgisayar.com.tr/dm/3g.jpg[/right:0008c6a4a5]3G ile Wi-Fi IP çokluortamda birleşti

Canlı demoyla kablosuz ağlar ve 3G cep telefonu ağları arasında geçiş sağlandı


Ericsson ve BB Mobile üçüncü kuşak cep telefonu şebekeleri ve kablosuz yerel alan ağları arasında ses ve IP çokluortamyayın sistemi (IP Multicast Subsystem - IMS) tabanlı görüntü sevislerini birleştiren demoyu gerçekleştirdi.

Canlı demo bir Softbank şirketi olan BB Mobile'ın WCDMA 3G ağında ve Softbank BB'nin kablosuz ağında 1.7 GHz radyo frekansında gerçekleştirildi.

Japonya'da gerçekleştirilen canlı demo, kullanıcıların kablosuz ağlar ve 3G cep telefonu ağları arasında geçiş yaparken kesintisiz olarak IMS servilerinden yararlanmasına olanak sağlıyor.

Mobil genişbant hizmetlerinin sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulamak hedefine ulaşmalarını sağlayan bir demo gerçekleştirdiklerini belirten BB Mobile Dış İlişkiler Genel Müdürü Hiroshi Ishihara "Yeni mobil iletişim fırsatları ve genişbant servisleri arasındaki birleşme kullanıcılara en gelişmiş mobiliteyi sağlayacaktır" dedi.