Aşağıdaki ekranda şu ana kadar yaptığımız işlerin bir özeti görülüyor. Açıkca yazan bir cümlede bundan sonra devam ederseniz yaptığınız tüm değişikliklerin kaydedileceği yazıyor. Kısacası şu ana kadar aslında ne disk bölümleme ne de formatlama işlemleri uygulanmadı. Bundan sonra devam ederseniz bu işlemler yapılacaktır.
Aşağıdaki pencere bundan sonraki kurulumla ilgili penceremiz. İlk başlarda disk bölümleme ve formatlama işlemleri yapılacak. Daha sonra aşağıda da gördüğünüz gibi dosya kopyalama işlemleri başlayacaktır. Son kısımlarda da kopyalama dışında bazı işlemler yapılacak ve en sondaki ekran görüntüsü ile karşılaşacaksınız.
Aşağıdaki ekranda ne seçerseniz seçin sonunda bilgisayar kapanıp sabit diskten açılmaya başlandığında karşınıza bir menü gelecek buradan ilk seçenek ile Ubuntu Linux son seçenek ile ( eğer varsa ) Windows açılacaktır. Böylece Linux kurulumu sırasında eklenen bu menü aynı diskte hem Linux hem de Windows'un problemsizce bulunmasını, açılmasını sağlar.
Başlıkta da belirttiğim gibi Ubuntu için kurulumun sonuna geldik. Aslında son derece kolay kurulan bir dağıtım. ( Elbette dikkatli olunduğunda ) Masüstü dışında notebooklar için de iyi bir destekle birlikte gelen bu dağıtımı denemenizi tavsiye ediyorum. Yeni kullanıcılar için başka bir alternatif arayanlara Pardus da önerilebilir.[/b]
eğer işine yaradıysa ne mutlu bana kolay gelsin