4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0

    Ölü külünden elmas

    Fransa'da 70'li yıllarda ölenlerin yüzde 1'i yakılmayı tercih ederken, geçen yıl bu oran yüzde 26'ya ulaştı. Yakılmayı tercih edenler, artık küllerinin sadece vazolara konmasını istemiyor. Küllerini uzaya gönderten veya elmasa dönüştürtenler de var.

    Fransız Cenaze İşleri Ulusal Sendikası'nın verilerine göre, 1975 yılında ülkede ölenlerin sadece yüzde 1'i öldükten sonra yakılırken 2005 yılı sonunda bu oran yüzde 26'ya yükseldi. Nüfusunun büyük çoğunluğu Katolik inancından olan Fransa'da, bir Protestan geleneği olan öldükten sonra yakılmanın yaygınlaşmaya başlaması ateist ve agnostik sayısındaki artışın yanı sıra yeni yaşam biçimlerine de bağlanıyor.

    Konunun uzmanları; yalnız yaşayan insan sayısındaki artış, insanların doğdukları ve büyüdükleri yerlerden değişik kent ve ülkelere göç etmeleri ve dini inançlardaki gerilemenin, öldükten sonra gömülmek yerine yakılma kararı almalarında etkili olduğunu söylüyor.

    Öte yandan, Fransa'da ortalama 2 bin 156 Euro'ya mal olan yakılma sonrası, küller eskisi gibi sadece özel vazolarda saklanmıyor. Özellikle Japonlar küllerinin Alplerdeki Mont-Blanc dağı üstünden serpilmesini istiyor. Bir Fransız helikopter şirketi bu hizmeti 15 Eylül-15 Mayıs tarihleri arasında 800 Euro karşılığında gerçekleştiriyor.

    Bu konudaki en son moda ise küllerin uzaya gönderilmesi. Bir Fransız firması, ölünün küllerinin 1 gramını kapsüle koyarak ABD'nin Houston kentindeki NASA üssünden kalkacak bir araçla 1250 Euro karşılığından uzayın derinliklerine gönderiyor.

    Bir İsviçre firması ise ölü küllerini yakınları için "ebedi" bir hediye olması amacıyla 5 bin 300 Euro karşılığında elmasa çeviriyor.www.24haber.com

  2. #2
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Boş insanların boş uğraşları ve amaçları...

  3. #3
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    Öldiükten sonra ne işe yarar ki

  4. #4
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Black Mease
    Mesajlar
    183
    İtibar Gücü
    0
    Ne diyim, katılıyorum dIsAstEr birde bu elması nasıl yapıyorlar?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2