Saat ve moda aksesuarlarının lideri Fossil, Inc. (NASDAQ: FOSL) ve cep telefonu ve Bluetooth teknolojilerinin öncüsü Sony Ericsson, çeşitli tarzlarda Bluetooth™ saatler yaratmak için yola çıkıyor.
Fossil Inc.; ABACUS™ MobileWear™ ve FOSSIL® Caller ID grubu saatlerini piyasaya sunacak ve Sony Ericsson da işbirliği kapsamında oluşturulmuş özel ürünlerini tanıtacak. Ortaya çıkacak bütün bu saatler Sony Ericsson'un Bluetooth™ destekli telefonlarına “görünmez” şekilde bağlanacak.
Sony Ericsson Aksesuarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jacob Sten, “Mobil yaşamı sadeleştirmek için birlikte yola çıktık.” diyor ve açıklamasına şöyle devam ediyor: “Bluetooth saat: moda dünyasının vazgeçilmez aksesuarı ve teknoloji dünyasının yenilikçi özelliklerinin aynı üründe buluşması anlamını taşıyor. Bu sinerji ile artık cep telefonuna bakış da değişecek.”
İşbirliği, Sony Ericsson'un Bluetooth saat yaratma hedefini gerçeğe dönüştürmesi anlamına gelirken aynı zamanda mobil iletişimin de heyecan verici geleceğini belgeliyor. Bu, Sony Ericsson'un mobil iletişim ve Bluetooth konusundaki yenilikçi marka algısını tetiklerken, Fossil gibi bir ortak ile de teknoloji anlamında gerçekten yenilikçi olan bu saatlerin, hem çok özel hem de kullanıcılar tarafından aranan saatler olmasını sağlayacak.
Sony Ericsson'un, entegre mobil iletişimdeki sınırları genişletmek için cep telefonu ve aksesuarlarındaki ileri teknolojiye daima önerlik etme hedefi, Fossil'in saat objesinin geçirdiği evrim sürecindeki kaçınılmaz Bluetooth saat hedefi mükemmel bir birliktelik yaratmış oldu. İşbirliği sayesinde “kol saatleri” artık sadece zaman göstergesi olmaktan çıkacak ve çok şık bir kol saatini, kişiye özel kullanıcı ara yüzüyle, çağrılara cevap verilen ve cep telefonundaki müzik ve görüntülerin idare edildiği vazgeçilmez bir mobil iletişim aracı haline getirecek.
Saatler evrim geçirmeye devam ediyor. Fossil'in Başkan Yardımcısı Bill Geiser, “Saatler en kolay şekilde bakış attığımız mükemmel ekranlar. Kanıksanmışlıklarıyla kullanması kolay, modaya uygun ve herkes tarafından kabul görmüş aksesuarlar. Saatlerin geçirdiği bu evrimde öncelikli fırsat ise kullanıcıların diğer cihazlarla bağlantıda kalmasını kolaylaştıracak güvenli servisler sağlamak.” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Fossil Inc. Hakkında
Fossil, moda dayalı son kullanıcı ürünleri yaratan, pazarlayan ve dağıtan şirkettir. Şirketin birincil faaliyet alanı, modaya uygun geniş yelpazedeki saatleri piyasaya sunmaktır. Aynı zamanda modern çizgideki deri eşyalar, kemerler, el çantaları, gözlükler ve mücevherat da şirketin ürün portföyünde yer almaktadır. Şirketin ürünleri 90'dan fazla ülkedeki özel mağaza zincirlerinde satılmaktadır. Aynı zamanda fossil.com adresinde de e-pazarlama yapmaktadır. Şirket ve ürünleri hakkında bilgi ve basın bültenlerine İnternet sitesinden ulaşılabilir.

Sony Ericsson Hakkında;
Sony Ericsson küresel iletişim pazarına yenilikçi ve zengin özellikleri bulunan cep telefonları, aksesuarlar ve PC kartlar sunmaktadır. Sony ve Ericsson tarafından 2001 yılında ortaklık olarak kurulan Sony Ericsson'un yönetim küresel yönetim binası Londra'da yer almakta ve Avrupa, Japonya, Çin ve Amerika'daki Ar-Ge bölümleri dahil tüm dünyada yaklaşık 6 bin çalışanı bulunmaktadır. Sony Ericsson 1 Ekim itibariyle 5. yılını kutluyor.

Kaynak: Globaladres.net