Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-31-2007, 02:21 AM   #1 (permalink)
Crowbar
Uzman
 
Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2006
Nerden: HM
Mesajlar: 2.417
Tecrübe Puanı: 5 Crowbar is on a distinguished road
Seagate Çin yolcusu

Sabit disk devi Seagate'e bile talip çıktı. Adı belirsiz Çinli bir şirket Amerika merkezli sabit disk üreticisini kendi bünyesine katmak için çalışmaya başladı.

Daha anlaşılır bir tanım yapmak gerekirse, çalışan sayısı Şükrü Saraçoğlu stadını doldurabilecek düzeyde olan Seagate Technology, en büyük disk üreticisi olmanın yanında çalışan miktarıyla da büyük bir şirket. Bunun da en büyük sebebi, sadece depolama ürünleri üretseler de neredeyse her parçanın şirket bünyesinde ve ayrı ayrı fabrikalarda ve farklı ülkelerde üretilmesi diyebiliriz. Sabit diskler için sadece birkaç milimetrekarelik okuma kafası üreten fabrikası bile "Benimle kafa mı buluyorsunuz?" dedirtecek kadar büyük; daha ne diyelim.


Parayı Veren Düdüğü Çalar (mı?)

Her ne kadar Seagate yönetimi Bizim satılık şirketimiz yok! şeklinde konuşsa da, şirketin mali yapısı sebebiyle paydaşlar ikna edilebilirse teknik olarak bir engel kalmıyor. Bu sırada Birleşik Devletler'in devlet kısmında küçük çaplı bir panik yaşanıyor. Hani olur da bir satış gerçekleşirse Çin'in komünist diskleri bizi yer mi? derdine düşen derin devlet, her ne kadar sabit disk ürünlerinin ihracatının denetim altında olmaması sebebiyle Yahu neden geriliyoruz ki? dese de diğer taraftan içleri içlerini yiyor diyebiliriz.

Alıntıdır.
__________________
Okul bitti
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Crowbar Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla