Alıntı:
sheone´isimli üyeden Alıntı
CL2 zamanlı bütün DDR belleklerde soğutma vardır.ben daha dün OCZ CL2 siparişi verdim.Kingston iyi olabilir ama OCZnin CAS süreleri daha iyi.
Anakartınızın 533Mhz DDR2 desteği de bulunuyor.Bu bellekler çok daha ucuza bulunabilir,isterseniz 533Mhz DDR2 bellek kullanabilirsiniz.şuanda kullandığınızı çıkarmanız gerekir.Çünkü DDR2 ile DDR aynı anda kullanılamıyor.
anakartta hem DDR hem de DDR2 yuvaları mevcut.
bu arada ek bilgi:CL2 zamanlı DDR400Mhz bellekler DDR2 CL5 zamanlı 533Mhz belleklerden daha hızlı ama daha pahalı.
|
Daha pahalı ama en azından dual ddr olması gerekir yoksa 3.0GH işlemci, 800mhz veri yolu 400mhz lik bellekler yüzünden darboğaza uğruyor
intel işlemciler 800mhzlik fsb değerine sahip bu işlemciler 64bit teknolojisine göre tasarlanmış. Dolayısıyla bant genişliğide şu şekilde;
200mhz fsb x 64bit x 4 (QDR) Frekans başına düşen veri paketi t= 51mb/s = 6.400mb/s değerini alıyor.
Bu işlemciler DDR 400 bellekle çalıştırıldıklarında
200mhz bellek frekansı x 64 bit x 2 (DDR) frekans başına düşen veri paketi = 3.200mb/s Her iki değer karşılaştırıldığında bir dar boğaz oluştuğu görülüyor.
İntelin ddr2 belleklere geçmesinin nedenine bakıcak olursak DDR2 533mhz'lik belleklerin daha iyi bir bant genişliğine sahip olduğunu ve bu yüzden tercih edildiğini söyleyebiliriz.
Örneğin ddr2 533mhzlik belleklerin kullanıldığı dual chanel teknolojisi ile 266 mhz bellek frekansı x 128 bit (dual chanel) x 2 (ddr) frekans başına düşen veri paketi = 68.096 mb/s = 8.512 mb/s lik bir bant genişliği elde ediyor bu değerde de dar boğaz oluşmuyor tüm parçalar kardeş kardeş çalışıyor
şimdi bu hesaplamalardan sonra ben matematikten sınıfta kaldım sonuca gel diyen olabilir. DDR2 kullanmalısınız en azından 533mhz ve dual olmak şartıyla... DDR kullandığınızda sisteminizden tam performans alamıyabilirsiniz. Laf olsun diye ddr2 533 çıkmadı yani...