Kod:
Şimdi derse başlayalım.
Bir notepad acın ve ismini deneme.css olarak kaydedin(deneme.css.txt olmasın ama dikkat edin). Sonra başlayın yazmaya. Mesela parametremiz textler(yazı) için olsun: deneme.css dosyanıza sunları yazın:

.forTexts {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
color: #333333;
line-height: 20px;
text-align: justify;
}

Şimdi burada textlerin özelliklerini belirtmiş olduk. (bunu forTexts kelimesi yapmıyor o sadece bu parametrenin adı hersey olabilr ama HTML'de de aynı ismi kullanmalısınız).

Şimdi HTML sayfamıza donelim.
Oncelikle sayfamızı bu deneme.css ile baglamalıyız ki css den parametreleri alabilsin.Bunu yapmak için HTML sayfamızdaki <HEAD></HEAD> lerin arasına sunu yazacagız:

<link href="forAll.css" rel="stylesheet" type="text/css">

Tabi bunu yazabılmemiz icin css dosyamızla HTML dosyamızın aynı klasorde olması gerekiyor. Eğer farklı klasorlerdeyse css'in yolunu belirtmelisiniz
mesela HTML dosyası /HTMLdenek klasorunde deneme.css ise /HTMLdenek/CSS klasorunun içindeyse link şu şekilde olmalı

<link href="CSS\forAll.css" rel="stylesheet" type="text/css">

Bu şekilde css'imizi HTML'e tanıtmış olduk. İşin yarısı bitti. Sıra geldi istedigimiz yere bu ozellikleri vermeye...


Sayfamızda bir tablo olsun ve bu tablonun bir satırında da yazı olsun. Şimdi bu yazının ozelliklerini parametrik olarak CSS dosyamızdan alacagız. Nasıl mı işte boyle:

<TABLE><TR><TD class="forTexts">buradaki yazılar CSS dosyasında belirttiğimiz parametrelerin degerini alacak. Mesela font-size'ı 10 olacak.</TD></TR></TABLE>

Her özelliği yazmama gerek yok sanırım, hepsi bu şekilde işte. Önce bir isim verin onun ozelliklerini yazın sonra HTML de aynı isimle cagırın.